Societat
Federico Adan, doctor tarragoní molt implicat en el teixit associatiu
Va exercir de pediatre a Tarragona durant més de 40 anys
El doctor Federico Adan va morir dimarts a l’edat de 90 anys, segons han confirmat diversos mitjans locals del Camp de Tarragona.
Va néixer el 1933 al municipi de Calahorra (Espanya) i va arribar a Tarragona als 25 anys per fer unes substitucions de medicina a petició d’un conegut de la família. El que en un principi havia de ser una estada temporal va acabar convertint-se en la seva vida. De seguida es va veure lligat a la ciutat i a la seva gent. Va conèixer la seva dona, Montse, i van tenir dos fills, una de les quals és actualment regidora a l’Ajuntament, Montse Adan.
Professionalment, va treballar primer a l’antic ambulatori del carrer Canyelles i després al servei de pediatria de l’Hospital Clínica de Santa Tecla. Més endavant va obrir una consulta privada al carrer de Sant Agustí i ja a finals dels anys setanta va aconseguir una plaça pública al CAP de Jaume I. A part, també va ser cofundador i director mèdic de la primera llar d’infants de la ciutat, director de l’escola d’infermeria de Santa Tecla, professor associat a la URV fent classes per a la gent gran i conferenciant durant diversos anys d’orientació pediàtrica al Col·legi Acadèmia de Sant Pau.
Per altra banda, també va deixar una empremta molt important en el teixit associatiu, esportiu, cultural i tradicional de la ciutat. Va ser membre de l’associació cultural Bibliòfils de Tarragona, soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, organitzador de l’esdeveniment solidari de Nadal Unicef Tarragona i portant durant més de 20 anys de la imatge de Sant Magí en la processó del 19 d’agost. A més, havia format part de la directiva del Nàstic exercint el càrrec de vicepresident en dues etapes diferents.
Arran d’aquesta implicació amb la ciutat, l’any 2021 va rebre la distinció al Mèrit Cívic de l’Ajuntament i l’any 2023 la medalla de Sant Llorenç del gremi de pagesos.