Societat

Interior admet errors de comunicació interna als Mossos en el cas del gurmet

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha admès aquest dimarts que hi va haver "errors de comunicació interna" en els Mossos d'Esquadra a l'hora de gestionar la notificació que el gurmet suís Pascal Henry era, sa i estalvi, a Ginebra. Tot i així, el conseller creu que la Interpol hauria d'haver-los trucat enlloc de limitar-se a enviar-los només un fax.

En una entrevista al programa Els matins de TV3, Saura ha assenyalat que encara continua oberta la investigació que els Mossos van iniciar per descobrir on es va produir l'error de comunicació en la gestió de la notificació de la Interpol.

La Interpol va comunicar el 5 d'agost a la tarda, per mitjà d'un fax enviat a l'oficina dels Mossos a Madrid, que Pascal Henry havia sigut localitzat sa i estalvi a Ginebra, després d'haver-lo considerat desaparegut el 12 de juny després d'anar-se'n sense pagar del restaurant El Bulli de Roses (Alt Empordà).

L'oficina dels Mossos a Madrid, després de rebre el fax, no va avisar la central de la policia catalana de Barcelona fins al 7 d'agost a la tarda, després que al matí s'hagués organitzat una gran batuda a la zona de Cala Montjoi, a Roses, a la recerca del gastrònom i amb els mitjans de comunicació convidats a presenciar la recerca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.