Societat

Els artesans reclamen ajudes a l'Ajuntament de Barcelona per comercialitzar els productes

La notícia del lector

Les claus per a tot negoci es basen, com és de sobres conegut, en les lleis de l'oferta i la demanda. El problema arriba, però, quan la relació entre aquestes dues variables no és possible o és, si més no, complicada. "La gent no sap on trobar els nostres productes i això que formem part de la cultura del país", denuncia la Marian Reyes, la presidenta del Gremi d'Artesans del Tèxtil de Catalunya, que alerta de les "poques ajudes" que reben de l'Ajuntament de Barcelona a l'hora de posar els seus productes a l'abast dels consumidors.

En el cas del seu gremi, aquesta possibilitat es redueix a 15 dies, dues vegades cada any, al Portal de l'Àngel, on tenen permisos per muntar les seves paradetes. La resta de l'any i la resta d'espais del centre de la ciutat són una reivindicació història d'aquest col·lectiu que fa mesos que demana cita amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Itziar González, per tal d'abordar la problemàtica de la falta d'espais que acostin els seus productes a la ciutadania i especialment als seus millors clients, els turistes.

Un nou pla d'espais
Des del districte de Ciutat Vella, asseguren que un dels objectius de la legislatura és confeccionar un nou pla de repartiment d'espais, que podria incrementar les zones habilitades amb aquesta finalitat. No obstant això, el projecte encara es troba en la fase inicial.

La manca d'ajudes no és, però, l'únic problema que denuncia aquest col·lectiu d'artesans, que està "cansat d'haver de compartir els pocs espais amb gent que es fa dir artesana, però que es dedica només a la compra i venda de productes. Tota una estafa per als consumidors".

Acreditació d'artesà
En aquest sentit, tot i que les fires al carrer són competència de cada ajuntament, des de la Generalitat Artesania Catalunya vol contribuir a l'acreditació dels artesans pròpiament dits per tal de "contribuir a la bona pràctica del que hauria de ser l'artesania", tal com explica la seva directora, Gemma Amat, que es posa al servei dels ajuntaments "per garantir-ne l'autenticitat".

Aquesta informació ha sigut elaborada gràcies a la col·laboració de Marian Reyes, artesana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.