Societat

Olot

L’Home dels Nassos ja té la seva làmina del Farandulàrium del CIT

L’Home dels Nassos i la Castanyera, els dos capgrossos del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, són els protagonistes d’una nova làmina del Farandulàrium de l’entitat, obra de l’artista olotí Tavi Algueró. En aquesta ocasió, Algueró els presenta caminant de costat amb elements al·lusius a totes les activitats que organitza el CIT al llarg de l’any com, per exemple, la festa d’homenatge a la mare, la de l’Hereu i la Pubilla de la Garrotxa, el carnaval i, entre d’altres, la Batalla de les Flors de les Festes del Tura.

La nova làmina del Farandulàrium és una obra solidària. Estaran a disposició de tothom demà, 31 de desembre, entre les 10 i les 13 hores, a la parada que el CIT tindrà a la plaça Rector Ferrer, i es podran adquirir gratuïtament a canvi d’un donatiu voluntari, que aquest any estarà destinat íntegrament al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, que gestiona Càritas Garrotxa. A partir d’aquesta data, es podran recollir a l’oficina del CIT, al passeig de Barcelona, 1. Abans, el dia 31, l’Home dels Nassos es passejarà pel centre de la ciutat amb acompanyament musical. A la tarda, ho farà a la cursa de Sant Silvestre, al barri de Sant Roc, on es presentarà la làmina.

El Farandulàrium del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot es va iniciar l’any 2022 i Tavi Algueró ha estat l’artista que sempre ha dissenyat les làmines, que són un objecte preuat de col·lecció. A part de les tres primeres, que estan dedicades a les tres comparses principals de les Festes del Tura, la resta tenen alguna commemoració o algun motiu d’actualitat com a tema, sempre, però, amb algun dels elements de la faràndula olotina com a protagonistes.

Entre d’altres, Algueró n’ha dedicat al referèndum, a la repressió posterior, als canvis d’alcaldia, a les retallades, al centenari del Cucut i la Xurruca, al mig segle del Pubill i la Pubilla i a l’Apotecari i Senyora, als 80 anys del Drac i els 60 del Pollastre, els 25 del correfoc d’Olot i dels gegants i Gat de Sant Miquel, els 125 dels gegants d’Olot i els 15 de la Cabreta. L’Home dels Nassos també va protagonitzar la làmina del cinquantè aniversari del CIT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia