Societat

SOCIETAT

Tanca l’última botiga del barri de Sant Pere de Ripoll

Els habitants de Sant Pere reclamen una reobertura urgent i l’associació de comerciants incentius per a nous negocis

Al barri de Sant Pere de Ripoll s’han quedat sense cap botiga després de tancar l’última que quedava, un forn de pa. Hi viuen unes 800 persones i també hi ha dues escoles, llar d’infants i una residència de gent gran. Els veïns ho viuen amb molta impotència. “Ens han deixat abandonats”, explica a l’ACN l’Ana, una dona que porta quaranta anys vivint al barri. “Abans hi havia dos supermercats, pastisseria, carnisseria, dues fleques i una merceria i, de tot això, ens hem quedat sense res”, es lamenta.

El cartell de ’Pa cuit amb llenya’ és l’última pista que queda del darrer establiment obert a Sant Pere de Ripoll. Situat a la part alta de la ciutat, aquest és un barri de classe treballadora, amb blocs de pisos de protecció oficial construïts fa més de 50 anys, entre d’altres habitatges, i també tres centres educatius i una residència de gent gran que porten centenars de persones cada dia. Entre els veïns, hi ha moltes persones grans, com l’Ana, que es lamenta de la situació. “Hi ha molta gent que no té cotxe, que han de baixar al poble sí o sí, i a vegades els ascensors no van”, es queixa. L’any 2013 es van estrenar uns ascensors per facilitar la mobilitat als veïns que viuen a aquesta zona, una obra molt reivindicada.

Que ara hagi tancat el forn de pa és una mala notícia. “Ens tenen abandonats aquí dalt”, es queixa, i afegeix que la solució seria obrir de forma urgent una botiga que vengui una mica de tot, “poquet però de tot”, diu. També ho creu Manel Muñoz, un veí de Ripoll que cada dia visita la residència de gent gran que hi ha al barri. “Em sap molt greu perquè pugem molta gent i, si vens a passeig i vols comprar un suc o alguna cosa, ho has de portar de baix el poble, ho trobo molt mal fet”, lamenta.

Funció social

Des de Comerç Ripoll, reivindiquen la funció social del petit comerç en els barris, especialment on hi ha col·lectius de persones grans o amb mobilitat reduïda, però recorden que, perquè existeixin, també cal que hi vagin clients. “Tots ens hauríem de mobilitzar una mica, potenciar el comerç de proximitat abans d’haver-nos de lamentar que han de tancar”, afirma el seu secretari general, Josep Pascal.

El representant de l’associació també creu que la millor alternativa seria una fleca-cafeteria o una botiga d’alimentació. “Parlarem amb el propietari del comerç per intentar promocionar el traspàs”, afirma. Els consta que hi ha un interessat en obrir una fleca a la ciutat. Faltarà veure, però, si encaixa amb el que està buscant. De la seva banda, l’Ajuntament ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies que actualment s’està treballant “per trobar un interessat en reobrir el negoci”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.