Societat

comerç

Botigues de grans cadenes avancen les rebaixes

El petit comerç i de proximitat mantenen la tradició i les faran després de Reis

Moltes botigues, sobretot de grans cadenes, ja han començat les rebaixes d’hivern. “Nosaltres de fa anys que ja les comencem el primer dia hàbil després de Nadal”, explica l’encarregat d’una franquícia de Levi’s de Barcelona, que ja té productes amb descomptes de fins al 50%. Avui, llueixen els cartells de rebaixes moltes sabateries, botigues de roba i, fins i tot, de joguines, tot i que a casa nostra els regals per als més petits ( les joguines) continuen regant-se més per Reis que pel tió i el Pare Noel (que són, en general, més petits).

El petit comerç i de proximitat manté la data tradicional per a l’inici de les rebaixes d’hivern: el primer dia hàbil després de Reis. Aquest any, el primer dia de rebaixes serà el diumenge 7 de gener, un festiu habilitat com a comercial per l’Ajuntament de Barcelona i per gran part dels ajuntaments de les grans ciutats. Serà, doncs, un diumenge de carrers plens i aglomeracions on s’ajuntaran els que van a comprar rebaixes amb els que van a bescanviar regals. Tot i que moltes grans cadenes s’han avançat a les rebaixes, grans magatzems, com El Corte Inglés, manténen la tradició i inicien les rebaixes al mateix temps que el petit comerç. Algunes grans cadenes, que avui encara no fan grans descomptes, sí que els han començat a fer si els clients compren per internet.

La llei de Comerç de Catalunya, que intenta mantenir el model comercial propi del país, ja no marca quan i com s’han de fer les rebaixes –cosa que permet a les botigues fer descomptes tot l’any– però malgrat tot, el comerç de proximitat manté la tradició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia