Societat

Societat

Francesc Porret, líder veïnal de Sant Andreu de Palomar

Va fundar l’Associació de Veïns de Sant Andreu (1971) i l’any 2005 va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona

El líder i referent veïnal del barri de Sant Andreu de Palomar, Francesc Porret, va morir ahir, a l’edat de 94 anys, segons ha informat l’Associació de Veïns de Sant Andreu.

Va néixer a la Ciutat Comtal el 1929 i va ser un exemple en la lluita veïnal. De jove es va unir al grup de joves del Casal Catòlic i l’any 1971, encara en període de dictadura, va fundar l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar. En va ser el primer president, i durant els anys setanta i vuitanta va reivindicar diverses millores per al barri, entre les quals va aconseguir la reparació d’unes fuites de gas prop del carrer Soldevila, la creació d’una escola i l’establiment d’una zona verda als terrenys de l’antiga fàbrica Pegaso. D’altra banda, era un gran aficionat a la pintura. L’any 2002 va fundar el Grup de Pintors de Sant Andreu, i actualment n’era el president honorífic. A més, també era soci del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, que fa difusió de la història de Sant Andreu.

L’any 2005, l’Ajuntament de Barcelona li va fer entrega de la Medalla d’Honor, en reconeixement pel seu compromís social i cultural amb la ciutat.

Era un home molt estimat, i és per això que diverses entitats del barri se n’han fet ressò i han mostrat el seu condol a través de les xarxes. Entre elles, la revista De Cap a Peus o el club de futbol UE Sant Andreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia