Societat

successos

Denuncien l’agressió d’un intern de la presó de Ponent a tres treballadors

Segons la UGT es tractaria d’un intern reincident amb problemes psiquiàtrics

El sindicat demana que es reguli la utilització d’aerosols per actuar davant certes agressions

La UGT ha denunciat una agressió d’un intern de la presó de Ponent a tres treballadors del centre penitenciari. Segons el sindicat, els fets van passar ahir divendres durant un forceig per reduir l’intern després que provoqués una alteració “molt greu”. La UGT ha indicat que es tracta d’un pres amb perfil psiquiàtric i antecedents per conductes agressives i violentes amb funcionaris. De fet, el sindicat ha explicat que l’intern ja va agredir funcionaris en un altre incident ocorregut fa menys d’un mes. Així mateix, UGT lamenta que la secretaria no apliqui de manera “diligent” la circular sobre trasllats en altres centres per motius de seguretat i urgència d’interns amb perfil psiquiàtric, antecedents d’agressió i conductes violentes.

El sindicat apunta que les agressions s’haurien evitat amb l’ús d’aerosols d’acció adequada regulats al reglament penitenciari i que actualment estan desautoritzats per la Secretaria de Mesures Penals.

D’aquesta manera, UGT denuncia una manca de seguretat i de personal al Centre Penitenciari de Ponent i critica les deficiències estructurals del departament de màxima seguretat del centre, com el “gruix insuficient” dels marcs de les finestres o els vidres de seguretat “massa prims”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia