Societat

El descarrilament de l'Euromed va afectar més de 165.000 usuaris de Rodalies

La xarxa ferroviària ha començat a funcionar amb normalitat a primera hora d'aquest matí

Més de 165.000 usuaris afectats i 550 trens cancel·lats o desviats és el balanç dels tres dies d'afectacions que han patit les línies C-10 i C-2 de Rodalies de Renfe i combois de mitjana i llarga distància, després de descarrilar divendres un tren Euromed al Prat (Baix Llobregat).

Des de les 4:50h d'avui, tota la xarxa ferroviària funciona amb normalitat, tal com estava previst, un cop acabats els treballs de reparació dels més de 200 metres de via i 400 de catenària que va danyar el tren en descarrilar, a pocs metres de l'estació del Prat de Llobregat, a causa d'un excés de velocitat.

Més de 550 trens afectats
La incidència de l'Euromed va afectar, només divendres, 80.000 usuaris i 250 trens, dissabte 50.000 passatgers i 180 combois, i diumenge 35.000 persones i 120 trens. En total, més de 165.000 viatgers afectats i 550 trens cancel·lats o desviats, segons dades de Renfe.

El director de Rodalies de Renfe a Barcelona, Miguel Ángel Remacha, ha assegurat que encara que el servei de Rodalies funciona amb normalitat des de primera hora d'aquest matí, s'ha decidit tenir disponible una flota d'uns setanta autobusos "per prudència", per respondre "ràpidament" en cas que es produeixi alguna nova incidència durant la jornada.

Els precedents
El descarrilament, divendres passat, del tren Euromed, que circulava sense viatgers, va obligar a tallar totalment la circulació de la línia C-10, que uneix l'aeroport del Prat i l'estació de França de Barcelona, i a interrompre de manera parcial el servei de la línia C-2 (Maçanet-Sant Vinceç de Calders) entre Gavà i l'estació de Sants.

Els trens de mitjana i llarga distància, per la seva banda, van ser desviats per Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), cosa que va causar retards de fins a tres hores, mentre que la resta de línies de Rodalies van patir demores puntuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.