Melcior, Gaspar i Baltasar porten aigua i màgia als carrers de les poblacions gironines
La previsió de pluja va jugar al gat i la rata les hores prèvies a l’inici de les cavalcades reials. Tot i que semblava que finalment no hauria de ploure, a les comarques de Girona van caure quatre gotes escadusseres que amb prou feines van arribar a molestar. Malgrat tot, algunes poblacions, com ara Riudellots de la Selva, van actuar amb previsió i van preferir suspendre-les i passar directament a les recepcions reials sota cobert. A l’Escala la tramuntana forta no va permetre que Ses Majestats arribessin per mar, però es va poder fer el recorregut previst per terra. La pluja a Girona va ser minsa. Van caure quatre gotes durant l’espera al campament reial i també va ploure lleugerament poc després de l’inici de la cavalcada, tot i que es va poder completar amb normalitat.
Visita al Trueta
La feina del seguici reial a la ciutat havia començat d’hora, amb la visita matinal dels patges reials als nens ingressats a la planta de pediatria de l’hospital Josep Trueta. La comitiva va arribar en diversos camions del cos de Bombers, i amb l’autoescala van accedir directament a la tercera planta del Trueta, on van entrar per la finestra de la sala d’espera. Allà van repartir obsequis i van recollir les cartes de la bústia reial, custodiada per una de les nenes ingressades.
Al llarg del matí els patges van actuar pels diversos barris de la ciutat. A més, també es van despenjar fent ràpel en tres edificis del carrer de la Creu i el carrer Nou, a l’Eixample, i de la plaça del Vi, al Barri Vell. L’objectiu era mesurar les finestres per on els Reis tenien previst entrar de nit i matinada per deixar els regals.
Des de les quatre de la tarda els infants gironins van poder visitar Melcior, Gaspar i Baltasar al campament reial, situat al Camp de Mart de la Devesa. El seguici reial estava format per uns 300 personatges. Un centenar de persones més van col·laborar en la logística i l’organització tècnica de la cavalcada. També s’hi van afegir uns 25 voluntaris per dur a terme tasques de seguretat durant la cavalcada a causa de la falta d’agents de la Policia Municipal de Girona.
La “ciutat màgica”
La rua va començar amb uns minuts de retard. El recorregut, que obria el fanaler Naj-Mandin i tancava la carbonera major Tem-Noch, va ser el mateix que es va estrenar a causa de la pandèmia per evitar el pas pel Barri Vell i els carrers més estrets. La carrossa del cuiner va tornar als carrers després que l’any passat no va poder sortir per motius logístics. Tant aquesta com les tres carrosses de Ses Majestats comptaven amb dos patges que les movien amb pedals. Un altre patge feia de timoner per dirigir la carrossa. A més de caramels, durant la cavalcada també es van repartir 24.000 xocolatines de Jordi Roca amb la col·laboració de la Fundació Ramon Noguera.
Melcior, Gaspart i Baltasar van fer a peu l’últim tram de la cavalcada fins a la Copa, on els va rebre l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, que els va donar la benvinguda. “Estem contents que no hàgiu trobat impediments a les fronteres”, va explicar. Salellas va fer referència als conflictes que afecten el Pròxim Orient: “Desitjo que a la terra d’on veniu hi pugui haver pau ben aviat.” Finalment va demanar per a Girona i la resta del país aigua, justícia social, habitatge i una ciutat on els nens “puguin ser feliços”.
Melcior, en nom dels Tres Reis d’Orient, va explicar que estaven molt contents de ser en una “ciutat màgica i de pel·lícula” com Girona. Va dir que durant el llarg recorregut fins a Catalunya han vist coses que no els han agradat. “Hem vist nens que l’única cosa que han escrit a la seva carta ha sigut poder despertar-se l’endemà.” Per això va advertir als infants gironins que si avui troben a faltar algun dels obsequis que han demanat no és per oblit dels Tres Reis, sinó perquè els hauran portat als “nens dels països en guerra”. El parlament va acabar amb el conjur per apagar la llum del fanal de Naj-Mandin i el prec que els nens anessin a dormir aviat.