Societat

L'alcalde de Lleida busca arribar a un pacte amb els alcaldes de la Franja per compartir l'art sacre

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha comunicat avui al president de la Generalitat, José Montilla, la seva intenció de negociar amb els alcaldes de la Franja aragonesa per arribar a un pacte en el litigi de l'art sacre en el qual el Bisbat de Barbastro-Monzón reclama 113 obres al de Lleida.

Ros pretén reactivar la creació d'un consorci que integri als museus de Lleida i Barbastre, els dos bisbats i les institucions i que gestioni les dues col·leccions per muntar exposicions itinerants.

Segon intent
Aquesta proposta, que el propi Ros ja va intentar que tirés endavant fa dos anys durant la presidència de Pasqual Maragall, no va ser recolzada pel Bisbat de Barbastro, al qual totes les decisions eclesiàstiques li han donat la raó, ni per la Diputació de Lleida, llavors governada per CiU i que la pròxima setmana passarà a tenir un govern d'ERC i PSC.

Ros ha fet aquesta proposta a Montilla en la reunió que ha mantingut amb ell aquesta tarda i en la qual han tractat altres temes, com la petició de l'alcalde de Lleida d'una facultat de Veterinaria, una reivindicació històrica de l'Universitat de Lleida (UdL)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.