Societat

Societat

Joan Guirado, impulsor del futbol femení a les comarques gironines

Va fundar l’Agrupació Esportiva La Canya i va rebre l’any 2013 la Medalla al Mèrit Esportiu de la Generalitat de Catalunya

El fundador de l’Agrupació Esportiva La Canya, Joan Guirado Galán, va morir ahir, dijous, a l’edat de 73 anys, després d’haver patit una llarga malaltia. El seu fill Joan ens ha explicat que, amb l’objectiu de poder ajudar altres persones que ho puguin estar passant malament, el seu pare ha estat el primer pacient de l’Hospital d’Olot a dur a terme una intervenció de donació de multiteixits.

Guirado va dedicar la seva vida a l’esport, i en especial a l’esport femení i de base, sent-ne un dels màxims impulsors a les comarques gironines, i també va exercir com a àrbitre linier. L’any 1973 va fundar l’Agrupació Esportiva La Canya, l’equip femení del qual va arribar a la primera divisió del futbol espanyol. Més enllà, durant molts anys, va ser l’encarregat de les instal·lacions de la Unió Esportiva Olot. L’any 2013, després d’una llarga trajectòria esportiva, la Generalitat de Catalunya li va fer entrega de la Medalla al Mèrit Esportiu.

Fora de l’esport també es va implicar en l’Agrupació Sardanista d’Olot, sent-ne membre de la junta, i amb l’associació de veïns del barri de Sant Miquel d’Olot. De fet, l’any 2004 va ser designat pel mateix consistori membre redactor del pla de barris de la ciutat.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui, divendres, a les 12 h del migdia, a l’església de Sant Josep Obrer de la Canya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia