Societat

Societat

Joaquim de Toca, psicòleg gironí col·legiat d’honor

President del Col·legi de Psicòlegs de Girona (1992-1996)

El psicòleg gironí Joaquim de Toca i de Ciurana va morir divendres, a l’edat de 87 anys, segons va comunicar la delegació territorial de Girona del Col·legi de Psicologia. Aquest any passat, el col·legi el va reconèixer com a col·legiat d’honor per la seva llarga carrera professional.

Era teòleg per la Universitat Gregoriana de Roma i psicòleg per la Universitat Louis Pasteur d’Estrasburg. Es va especialitzar en teràpia familiar a Massachusetts i a Xile, i va exercir diversos càrrecs, com ara delegat dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, director del Patronat de Serveis Socials de la Diputació de Girona i director de la Llar Infantil de Girona.

A part de la seva consulta privada, va participar en nombroses comissions de treball, fundacions i avantprojectes de llei. Va fer nombroses publicacions, va ser president de la junta rectora de la delegació de Girona del COPC (1992-1996) i va ser tutor de psicopedagogia a la UOC i professor de formació sobre benestar social i serveis socials.

També va ser regidor per CiU a l’Ajuntament de Girona (1998-1999).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.