Societat

El poderós 'Dean' assota la costa sud de la República Dominicana

Les bandes exteriors de l'huracà Dean, un cicló "extremadament perillós" de categoria 4 amb vents màxims sostinguts de 240 km/h, han assotat la costa sud de República Dominicana.

En el butlletí de les 21.00 GMT de dissabte, el Centre Nacional d'Huracans (CNH) d'Estats Units ha informat que els vents amb força de tempesta tropical s'han sentit a Punta Cana (República Dominicana) a les últimes hores.

El Dean ha augmentat la velocitat de translació i es desplaça a 30 km/h cap a l'oest-nord-oest.

S'espera que continuï amb aquest desplaçament. Aquesta trajectòria portaria el Dean a moure's en el sud de la República Dominicana i Haití i a situar-se molt prop de Jamaica el diumenge.

Pluges torrencials
El CNH ha advertit que el cicló llançarà pluges torrencials sobre aquests dos països i, a més, a Puerto Rico i Jamaica. "Aquestes pluges poden representar un perill per les inundacions sobtades", han afegit des del CNH.

Avisos
Es manté un avís d'huracà (pas en 24 hores) a Jamaica i a les illes Caiman hi ha una vigilància d'huracà (pas en 36 hores).

Un avís de tempesta tropical segueix vigent per a les províncies cubanes de Camagüey i Guantánamo.

D'acord amb els pronòstics, l'huracà travessarà Jamaica el diumenge a la tarda, després avançarà cap al sud de Cuba i després arribarà a la península de Yucatán (Mèxic), el dilluns.

Dean, el primer cicló de la temporada d'huracans del 2007 de L'Atlàntic, ha deixat almenys tres morts a Santa Llúcia i Dominica. La temporada va començar l'1 de juny i es perllonga fins al 30 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.