Societat

Declara al jutjat l’apunyalat per un simpatitzant de Vox a Terrassa

Xavier Gil clamava aquest matí perquè “es faci justícia i no torni a passar una cosa semblant” abans d’entrar a declarar al jutjat per la denúncia que el terrassenc va presentar per delicte d’odi i lesions després de patir una agressió i intent d’apunyalament quatre vegades d’un simpatitzant de Vox el 20 de juliol quan va cridar en tres ocasions “feixistes” davant d’una carpa de la formació d’extrema dreta instal·lada a la Rambla d’Ègara. Al mateix temps Gil demana de nou a l’Ajuntament que es personi com a “acusació particular” contra el seu agressor que va ser detingut al cap de pocs moments i va passar a disposició judicial. Vox, en el seu moment va negar que es tractés d’un simpatitzant de la formació. Gil va ser atès el mateix dia al CAP de Sant Llàtzer d’un petit punxament pels intents d’apunyalament, tot i que admet que no té el comunicat mèdic perquè se’l van quedar ells.

El terrassenc s’ha presentat avui al jutjat acompanyat per membres de la Unitat Contra Feixisme I Racisme (UCFR), la Coordinadora Antirepressiva La Traca i de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) al jutjat que ara haurà de dirimir si continua la instrucció del cas o, per contra, l’arxiva en considerar que no hi ha delicte. Marc Ferrer, integrant de la UCFR, assegura que ara és el moment que el consistori terrassenc demostri que no només és de paraula que és “antifeixista i antiracista davant d’un ciutadà que ha estat agredit i apunyalat per un feixista”, lamentant, a més que cap representant dels grups municipals s’hagi acostat per donar-li suport com van fer en les dues manifestacions que van convocar fa uns mesos contra el succés.

Gil té pendent una altre procés administratiu per la multa que la mateixa Policia Municipal de Terrassa li va posar de 2.000 euros per “actituds contràries a la dignitat personal i comportaments discriminatoris, especialment de naturalesa xenòfoba, racista, sexista o homòfoba”. Gil ha recorregut la multa i troba surrealista que el multin per “cridar feixista a un feixista”.

Ara la UCFR ha tornat a iniciar una ronda de contactes amb els partits perquè es posicionin i pensen demanar al ple que es voti que es personin com a acusació particular i allà es veurà “qui queda retratat”, afegeix Ferrer.

Ferrer ha explicat que s’està produint un cas similar al que va patir fa uns quatre anys quan li van posar una multa pel mateix motiu i que va necessitar fins a tres al·legacions perquè li retiressin.

David Aranda, l’advocat d’Alerta Solidària del terrassenc ha explicat que avui només és l’inici del procés i que s’investigaran els fets per veure si hi ha indicis suficients per portar-ho a judici. Si és així es valorarà a quin delicte li corresponen els fet, però adverteix que el termini per saber-ho és incert i pot anar per llarg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia