Societat

L'Ajuntament de Barcelona es querellarà contra qui digui que Vilaró menteix

La regidora de seguretat, Asumpta Escarp, ha reiterat la versió oficial dels fets i ha reivindicat el nom i la professionalitat de Vilaró. Ho ha fet en roda de premsa acompanyada del cap de la Guàrdia Urbana en funcions, on ha expressat que l'Ajuntament de Barcelona prendrà accions judicials contra els mitjans que han posat en dubte aquesta versió. El consistori ja havia desmentit a primera hora del matí les informacions publicades a El Mundo i el diari electrònic Vilaweb. Segons aquests mitjans, Vilaró hauria estat ferit durant una baralla en un local nocturn i no pas per les pilotes de goma disparades pels Mossos.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, acompanyada del cap de la Guàrdia Urbana en funcions, ha sortit en defensa del bon nom de la Guàrdia Urbana de la ciutat i del seu cap. L'Ajuntament assegura que té testimonis que poden certificar la versió de Xavier Vilaró i per això ha anunciat les querelles contra els mitjans que contradiuen l'explicació inicial.

Segons la versió de Vilaweb, Vilaró ni tan sols era a la plaça d'Espanya quan els Mossos van carregar contra les persones que celebraven el triomf de l'equip espanyol i les ferides haurien estat causades per una baralla quan era en un local que fonts diverses citades per aquest mitjà defineixen com a prostíbul.

El diari El Mundo informa d'una investigació privada feta per l'agència de detectius Método3 i el mateix diari on explica que el mateix cap de la Guàrdia Urbana en un primer moment va informar als seus superiors que patia un còlic nefrític i no pas una agressió.

En entredit la versió del cap de la Guàrdia Urbana
Les informacions del diari El Mundo i el portal Vilaweb sobre la possibilitat que Vilaró hagi mentit sobre les lesions rebudes durant els actes de celebració de l'Eurocopa i que s'haguessin produït durant una baralla en un local nocturn la mateixa nit, han estat recollides després per les agències de notícies i la majoria de la resta de mitjans de comunicació de Barcelona, tant emissores de ràdio com diaris digitals.

La nova versió dels fets capgira l'agressió contra Vilaró. Fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat aquest diumenge al matí a l'Agència Catalana de Notícies que no disposen de cap informe mèdic sobre Xavier Vilaró i han insistit a dir que el dispositiu policial que es va muntar durant la celebració del triomf de la selecció espanyola va ser "correcte".

El PP va contactar amb detectius
Alberto Fernández Díaz, cap del grup municipal del PP, ha fet una compareixença davant els mitjans de comunicació, on ha reconegut que el seu partit ha tingut contactes amb una agència de detectius per aclarir el fets que envolten el cas Vilaró: "Hem fet un seguiment de la tasca de l'agència", ha dit. El líder del PP a Barcelona ha explicat que van tenir "una primera informació" que de moment ha declinat explicar.

El PP no farà cap imputació "fins que la veritat estigui sobre la taula". Fernández Díaz ha dit que el grup municipal del PP demanarà que es faci de manera immediata i urgent una investigació per ratificar la versió de Xavier Vilaró. "No es pot continuar convertint la manca d'informació en sospita del que va passar" ha dit Fernández Díaz, que ha denunciant el "silenci" que sobre aquest tema han practicat l'Ajuntament de Barcelona i també la Generalitat.

CiU no ho veu clar
El regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona Joaquim Forn ha dit que si es confirma que Vilaró va mentir es tractaria d'un "gran escàndol" i reclamaria "responsabilitats al més alt nivell". Forn creu que hi ha "punts foscos en les explicacions que s'han donat per part del govern municipal" i, sense voler "prejutjar res", ha demanat explicacions de què feia Vilaró "enmig dels aldarulls de la plaça Espanya" el passat 29 de juny, coincidint amb la celebració de la consecució de l'Eurocopa per part de la selecció espanyola de futbol.

Tampoc ho veu clar la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, que ha demanat explicacions a l'ajuntament en una nota de premsa feta pública a Vilaweb i on demanen que "s’obri una investigació duta a terme per tercers neutrals i que es depurin les responsabilitats personals i sobretot polítiques a què aquest afer pugui donar lloc".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.