Societat

Inventen una armilla que permet sentir els cops en els videojocs

La versió mèdica de l'armilla és més sofisticada, i permet als metges pressionar el cos dels pacients a distància

Un cirurgià nord-americà ha ideat un sistema perquè els jugadors de videojocs sentin els trets, les punyalades i els cops dels personatges de la pantalla. L'armilla, anomenada Third Space, sortirà a la venda el novembre a un preu de 189 dòlars, amb el joc Call of Duty.

L'armilla, dissenyada pel doctor Mark Ombrellaro, utilitza la pressió de l'aire per fer notar els cops tal i com si els jugadors estiguessin en un camp de batalla. "Originalment l'armilla va ser dissenyada com un artefacte mèdic", ha dit Ombrellaro a l'AFP, mentre permetia als jugadors provar-se l'armilla en l'exposició de videojocs 'E for All' a Los Ángeles.
L'any que ve llançaran una armilla Third Space per a jocs d'automòbils i de pilotatge d'avions.

La versió mèdica
La versió mèdica de l'armilla és més sofisticada, i permet als metges pressionar el cos dels pacients a distància, i rebre la reacció del que senten, asseguts davant de l'ordinador. L'objectiu és examinar a través d'Internet a presoners, persones grans, persones de comunitats rurals o altres persones aïllades.

El model encara no ha estat aprovat per la FDA d'Estats Units, que vol assegurar-se que el diagnòstic realitzat gràcies a les armilles és fiable. "Es pot teleconferenciar amb els pacients, però et perds el contacte manual", ha dit el cirurgià. "Poder fer això és l'últim pas en la tele-salut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.