Èxit de la Fira del Farro de la Vall de Bianya
La Fira del Farro de la Vall de Bianya es s’ha celebrat avui amb èxit, després d’haver escalfat motors el divendres i el dissabte amb la presentació, amb un tastet de llardons de la mocada i els gegants, a la plaça del Mercat d’Olot i la Canya, respectivament, Els actes s’han concentrat avui amb unes parades de productes artesanals; una espectacular actuació de la colla gegantera de la Vall de Bianya i del gegant romà, Farrus Trememundus, i un taller de cuina infantil per aprendre receptes senzilles de farro de la mà de Pep Nogué i el tradicional reconeixement al padrí la padrina de la fira.
Cereal mediterrani
La Fira del Farro de la Vall de Bianya se celebra des del 2008, el primer cap de setmana de febrer, se celebra la fira del farro, producte tradicional del municipi. El farro és un cereal d’origen mediterrani usat per fer pans i pastes, així com consumit en gra per amanides i guarnicions. El farro és un cereal molt semblant al blat o l’espelta que es cultiva a la conca mediterrània pràcticament des dels orígens i seu contingut en fibra, sals minerals i proteïnes és més gran que el del blat.