Societat

Detinguts per subministrar medicaments falsos a culturistes

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una xarxa que introduïa substàncies dopants i medicaments falsos entre els afeccionats i practicants de culturisme a gimnasos i per Internet. La Policia té constància que actuaven en tot Catalunya com a mínim des de juliol de l'any passat.

En total s'han detingut 12 persones en el Vallès Oriental i Occidental i s'ha imputat a altres quatre per tràfic de substàncies dopants i falsificació de documents. La Policia ha confiscat unes 100.000 dosis que en el mercat negre haurien valgut 300.000 euros. Els medicaments podien arribar a costar més de 500 euros per a tractaments de 10 setmanes.

Els caps de l'organització eren Jonathan S.G., de 26 anys i veí de Bigues i Riells, i Isidro C.M., 'Isi', de 40 anys i veí de Terrassa.

Jonathan es dedicava a produir medicaments falsos i els distribuïa des d'un comerç de complements alimentaris per a esportistes situat a Mollet del Vallès i a Parets del Vallès. A més, disposava d'un magatzem de seguretat en un traster d'un edifici de Santa Eulàlia de Ronçana.

Per la seva banda, 'Isi' aconseguia medicaments autèntics, encara que molts són il·legals a l'Estat espanyol, i els intercanviava amb Jonathan. Igual que el seu soci, ell també tenia la seva pròpia xarxa de distribució centrada en una botiga de complements alimentaris per a esportistes a Cerdanyola del Vallès.

La Policia podria imputar els caps de l'organització judicialment en un delicte d'homicidi imprudent per la mort, el passat novembre, d'un jove de 28 anys i veí de Cerdanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.