Societat

Els catalans són els habitants de l'Estat que menys fruita consumeixen, segons un estudi

Els catalans són a la cua en el consum de fruites a l'Estat espanyol en una classificació que lideren valencians i andalusos, segons l'estudi Los españoles ante las frutas 2008: hábitos y actitudes, elaborat pel productor i distribuïdor de fruites fresques Dole.

Els catalans no consumeixen més fruita perquè consideren que ja en consumeixen prou, tot i que "els agrada i la consideren bona i necessària per a la salut". El 51% dels catalans consumeixen entre dues peces o menys de fruita al dia, i tan sols un 20% afirma que consumeix tres peces al dia.
La fruita preferida pels catalans és la taronja, tot i que és la poma la que més es consumeix. De fet, gairebé tres de cada deu catalans (26%) consumeixen aquesta fruita, per davant de la taronja (19%) i el plàtan(15%).
Per la resta d'habitants de l'Estat la fruita preferida i més consumida és la taronja (28%), per davant de la poma (24%) i el plàtan (15%). La segueixen a distància, la pera (8%), la mandarina (5%), la maduixa (4%), el meló (3%) i la pinya (1,3%).

El director general de Dole Food España, Félix Montals, ha assegurat que, tot i que les últimes xifres oficials destaquen un lleuger increment en el consum total de fruites, la realitat és que són les persones de més edat les que més en consumeixen, mentre que els més joves tenen un consum menor.

Els catalans associen una sèrie d'atributs a cadascuna de les fruites més consumides. Així, relacionen la taronja com la més saludable, el plàtan per la facilitat per menjar-lo i el seu valor nutritiu, la pera com a saludable, i la pinya pel seu caràcter exòtic i també perquè és saludable.

El dinar, amb un 67%, i el sopar, amb un 55%, són per als catalans els moments de més consum de fruites, per davant del berenar (34%), l'esmorzar (26%) i a mig matí (17%). En set de cada deu llars catalanes es compra fruita una o dues vegades per setmana i en el 63% dels casos és la mare qui en fa la compra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona