Societat

Girona es prepara per al “caos” de les obres del TGV

Infraestructures

“Serà un caos”. Amb aquestes paraules la tinent d’alcalde de mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Isabel Salamaña, va admetre ahir que els canvis de circulació provocats per les obres del tren d’alta velocitat (TGV) causaran problemes importants de trànsit a la ciutat, sobretot la primera i segona setmana de setembre. El consistori calcula que la situació es normalitzarà a partir de finals del mes que ve.
La previsió de l’Ajuntament era tallar dilluns vinent tots els carrers afectats per la primera fase de les obres del TGV –els que estan a tocar al Parc Central–, però finalment la mateixa tinent d’alcalde ha decidit que l’únic vial pel qual el proper 18 d’agost no es podrà circular serà el de Rafel Masó. “Progressivament s’aniran tancant la resta perquè els veïns s’hi vagin acostumant”, va aclarir Salamaña.

Pas per als camions
Els altres carrers per on no es podrà circular són Josep M. Gironella, Pere de Palol i l’últim tram del carrer Oviedo en direcció al centre de Girona. Per aquest últim vial es per on passaran els camions de l’obra. El consistori va justificar aquesta elecció assegurant que el 70% dels vehicles que hi circulen el fan servir com a alternativa a la carretera de Barcelona, una via que en hores punta ja pràcticament estava col·lapsada.

Un altre dels canvis importants es produirà a la plaça Europa, on desapareixerà la plaça i s’habilitaran quatre carrils.Tots els talls de carrers i les alternatives a peu, en autobús o en vehicle privat que tindran els ciutadans durant les obres s’han recollit en uns fullets que el consistori enviarà als veïns afectats. Se n’han editat 40.000.

Falta aparcament
A part del caos circulatori, l’altre gran problema de les obres del TGV és l’eliminació de places d’aparcament. Només a la zona de Josep Maria Gironella se’n perdran 250. També se n’eliminaran als carrers Oviedo i Rafel Masó. Per compensar-ho, el consistori ha anunciat que s’habilitaran dues noves àrees d’estacionament a la zona de Sant Narcís. Tot i que Salamaña no va concretar amb exactitud la seva ubicació, sí que va desvelar que estaran ben connectades amb el centre de la ciutat i amb el transport públic. El primer d’aquests aparcaments es preveu que es posi en funcionament aquest mateix mes d’agost, i l’altre durant el setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.