Societat

societat

L’ordenança que regula l’ús d’aigua preveu sancions de fins a 3.000 euros

El ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar ahir inicialment l’ordenança reguladora de l’ús d’aigua en sequera amb el suport de tots els grups municipals excepte el de la CUP, que es va abstenir. El document tipifica diverses infraccions que poden arribar als 3.000 euros, segons recull l’ACN. Les més lleus es poden enfilar fins als 750 euros, les greus van dels 751 als 1.500 i les més greus dels 1.501 als 3.000. Entre les infraccions, hi ha omplir o reomplir piscines, regar jardins o zones verdes, mantenir fonts ornamentals o elements lúdics d’aigua, o bé el consum excessiu en cas d’estar limitat per a ús domèstic, entre d’altres.

D’altra banda, l’ordenança inclou un annex amb la limitació del consum domèstic en estat d’emergència, a partir dels quals tindran consideració de “consum excessiu”.

A Blanes la mitjana de consum de la població empadronada per habitatge és de 2’5 litres, per això els consums mitjans seran els següents: en Emergència I, els consums excessius mitjans per habitatge seran de 117 litres per habitant i dia x 2,5 habitant/habitatge: 292,5 litres/habitatge i dia. En Emergència II, seran 108 litres per habitant i dia x 2,5 habitant/habitatge: 270 litres/habitatge i dia. I finalment al nivell d’Emergència III són de 99 litres per habitant i dia x 2,5 habitant/habitatge: 220 litres/habitant i dia. Mentre no es disposi de comptadors amb telemesura, els consums excessius mitjans per habitatge correspondran al període de facturació de dos mesos.

D’altra banda, al ple la regidora de BECP Sònia Antequera va renunciar oficialment al seu càrrec per motius personals i professionals, com havia anunciat fa uns dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Fiscalia demana quatre anys de presó per Rosa Peral i tres anys i mig pel seu pare pel cas d’alçament de bens

Tarragona
societat

Expedienten una setantena de pisos turístics il·legals vinculats a màfies o xarxes organitzades a Barcelona

Barcelona
FIGUERES

L’Ajuntament intenta desencallar la reforma de la Sala Edison

FIGUERES
societat

Riner estrena Apiària, un nou museu dedicat a les abelles

Riner
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona