Societat

El govern dedica només 445.000€ a lluitar contra la mosca negra

Les primeres queixes per l'aparició d'aquest molest insecte, esdevingut una plaga, són de l'any 2005

La Generalitat ha aprovat avui un pla d'actuació contra la mosca negra a les comarques del Segrià i el Gironès, i a les Terres de l'Ebre, amb un pressupost de només 445.000 euros, amb el qual s'espera combatre aquest insecte.

L'objectiu d'aquest pla és establir mesures per combatre la mosca negra i prevenir i minimitzar-ne els efectes sobre la població, basant-se en les conclusions d'un estudi elaborat el 2006 per conèixer la biologia de l'insecte i determinar maneres d'eliminar-lo.

Les primeres queixes respecte a la mosca negra van tenir lloc el 2005 i van desembocar en la creació d'una comissió de seguiment el mateix any, mentre que el 2006 el govern català va habilitar mesures especials de prevenció i d'informació a la població, així com sistemes de reducció de l'hàbitat de les larves.

El 2007 la lluita contra aquestes larves serà l'objectiu principal del nou pla, que comptarà amb un pressupost de 455.000 euros, a càrrec dels pressupostos per a l'any 2007 dels departaments d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, de Medi Ambient i Habitatge, de Salut i de Política Territorial i Obres Públiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.