Societat

Un informe encarregat pels contraris a la MAT dubta de la seva legalitat

Un estudi encarregat per la Plataforma No a la MAT i per l'Associació de Municipis contraris a la MAT (AMMAT) veu viable el soterrament de la línia d'alta tensió entre Bescanó (Gironès) i Baixàs (França), perquè costaria el mateix que fer-la aèria i posa en dubte la legalitat del projecte.

Les dues associacions que han encarregat l'informe al doctor en Economia, Josep Vergés, tenen previst utilitzar aquest document, que posa en relleu diverses irregularitats del projecte, en les denúncies que tenen presentades tant davant el Tribunal Suprem com davant la Comissió Europea.

Josep Vergés ha mantingut avui que l'informe presentat per Red Eléctrica de España sobre aquest projecte incompleix la normativa espanyola si es té en compte que "la documentació aportada mai ha deixat clar quins eren els objectius reals de la línia".

Un altre dels aspectes que recull l'estudi de Vergés és l'impacte ambiental de la línia d'alta tensió, ja que obligarà a talar un milió d'arbres; a més, critica les mínimes indemnitzacions que han rebut els afectats, que han vist com els seus terrenys els eren expropiats.

Vergés sosté a l'informe que, tenint en compte tots els factors, al final, soterrar la línia té el mateix cost que fer-la aèria, al contrari del que argumenten les parts favorables a fer-la aèria.

"El cost de les pèrdues d'electricitat, tenint en compte que les torres tenen una vida útil de 40 anys, representa el 72% de la inversió, mentre que en un cable soterrat les pèrdues i els manteniments representen un 24% de la inversió, és a dir, que simplement per un tema econòmic de pèrdues d'electricitat fa temps que les línies haurien de ser soterrades", ha indicat Vergés.

Amb aquest informe les entitats contràries a la línia elèctrica de connexió amb França no renuncien a que se soterri tot el traçat, i no els 50 quilòmetres del tram internacional, com proposa el mediador europeu per a aquest projecte, Mario Monti.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona