Societat

El Parlament aprova, amb els vots favorables d'ERC, ICV i CiU, una resolució en contra de la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya

TERRES DE L'EBRE

El Parlament ha aprovat una resolució que rebutja explícitament la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears en territori català amb els vots dels grups promotors de la proposta, ERC i ICV, així com també del grup de CiU. La resolució, votada a la Comissió d'Economia i Finances, ha comptat també amb l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP i el PSC, després que fos rebutjada la seva esmena al text.

Concretament, el text aprovat insta el govern central a desestimar de forma "clara i definitiva" qualsevol ubicació del cementiri nuclear en territori català, al mateix temps que donar suport a "la tasca de la Coordinadora Anticementeri Nuclear de Catalunya (CANC) i de les institucions que hi donen suport en defensa d'una dignitat col·lectiva i de defensa del territori i dels seus valors naturals i paisatgístics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.