Societat

La ministra de Foment torna a anunciar millores en el servei d'atenció al client de Renfe

Álvarez assegura que s'intal·larà una megafonia autònoma a cada andana i es potenciaran els informadors

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha tornat a anunciar noves mesures per millorar el servei d'atenció al client de Renfe, després de reconèixer que aquest "podia haver funcionat millor" en l'incident de l'Euromed de divendres passat, que es va produir perquè el maquinista anava a "velocitat excessiva". Amb tot, el ministeri de Foment i Renfe ja van potenciar el sistema d'informació i atenció al client a Rodalies a principis d'any després dels reiterats retards que van patir els passatgers des del setembre de l'any passat.

Álvarez ha demanat disculpes pels inconvenients causats als usuaris pel descarrilament de l'Euromed al Prat de Llobregat que va afectar més de 165.000 usuaris, tot i que ha assegurat que l'accident es va produir per "causa aliena" al funcionament de la infraestructura ferroviària.

Entre les mesures que la ministra de Foment diu que es posaran en marxa "ara mateix" hi ha la instal·lació d'una megafonia autònoma a cada andanaper facilitar millor la informació, segregar la informació acústica i visual de rodalies respecte a la llarga i mitja distància a les estacions de Sants i Passeig de Gràcia i reforçar amb unes 90 persones (la figura de l'informador ja es va incrementar fa uns mesos) més l'atenció al client a les estacions.

La culpa del PP
La ministra considera injust parlar de falta d'inversió del ministeri de Foment a Catalunya perquè l'esforç inversor actual "no té precedents", després de la situació de "càstig" durant el govern del PP, una situació de la qual, segons Álvarez, CiU "en va ser còmplice".

Álvarez ha insistit que el TGV arribarà a Barcelona el 2007 i que serà a mitjans del 2008 quan es podran veure els resultats "importantíssims" que es registraran en el servei de Rodalies. Segons la ministra, sempre ha complert allò al que s'ha compromès i per això creu que té prou "credibilitat" per dir que està arreglant el servei de Rodalies. Però també ha demanat paciència perquè les inversions necessiten el seu "temps de maduració".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.