Societat

On és la veïna del primer tercera?

Totes les hipòtesis estan obertes sobre el parador de la inquilina del 1r 3a del número 259 del carrer Andrade, on es va originar l'explosió mortal d'ahir al matí. La més probable, però, és que un dels cadàvers pendents d'identificar -a l'espera dels resultats de la prova d'ADN- sigui el d'Anna Moreno, de 53 anys. També continua oberta la línia d'investigació que situaria la dona fora de l'immoble en el moment de la deflagració, segons el testimoni d'alguns veïns.

En un primer moment es va pensar que la dona ferida en el primer pis era ella però, finalment, es va determinar que es tractava de la veïna de la porta quarta, Maria Antonia H.M. Pel que fa als tres cadàvers, dos dels cossos van aparèixer clarament a la superfície que ocupava el 1r 4a i tot sembla indicar que corresponen a dos dels tres fills de la dona ferida. El primogènit va ser localitzat amb vida. Un tercer cadàver ocupava un lloc indeterminat i podria ser el de la veïna desapareguda. Anna Moreno havia de ser desallotjada ahir a dos quarts de deu per impagament del lloguer. Es dóna la circumstància que el pis era propietat de la seva germana i del seu cunyat.

La relació entre els dues dones tenia com a escenari els jutjats des del 2004. Primer van litigar per fixar el preu del lloguer i després per la falta de pagament. Durant un temps, Moreno va girar rebuts per una quantitat inferior a la fixada i després va deixar de pagar. En una carta enviada a El Periódico, ella mateixa denunciava la situació i explicava que en cinc ocasions el desnonament s'havia aturat perquè era a l'atur. Però ara la decisió era en ferm: "Estic desesperada. Aquest és un típic cas de mòbing immobiliari. Que algú intervingui perquè no es produeixi aquesta injustícia". Segons ella, rere del plet hi havia el desig d'actualitzar la renda al nou inquilí. Tal com havia fet durant el llarg procés judicial, també es referia a la seva condició de víctima de la violència de gènere i deia sentir-se més maltractada per l'administració que per la seva exparella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.