Societat

Recuperen lloses de coure amb empremtes d'esportistes robades a la Vila Olímpica

Quatre de les deu lloses de coure robades fa un any a la plaça dels Campions de la Vila Olímpica de Barcelona han estat localitzades casualment pels Mossos d'Esquadra en desmantellar dos magatzems on suposadament es comprava i s'hi venien metalls sostrets. Les plaques recuperades tenen gravades les mans de Pelé, Gary Kasparov, Alfredo Di Stéfano i Eddy Merckx.

L'operació s'ha fet a Sants-Montjuïc i s'hi han detingut cinc persones, entre les quals hi ha el responsable i l'encarregat dels dos locals. També s'han trobat més de 5 tones de coure, ferralla i metalls sostrets. En dies posteriors a aquesta actuació policial, els Mossos van detenir al mateix districte de Sants vuit persones més, totes de nacionalitat romanesa, relacionades amb aquesta activitat il·lícita.

L'escorcoll als locals s'ha fet dies després que els Mossos detinguessin tres persones d'origen romanès carregant material suposadament robat molt a prop d'un dels magatzems ara intervinguts. Arran d'aquestes detencions i pel fet que durant els darrers mesos les denúncies de robatoris a l'interior d'empreses havien augmentat, els Mossos de la comissaria de Sants van iniciar una investigació.Els agents van muntar un dispositiu de vigilància a prop d'un dels magatzems i van veure com a l'exterior d'aquest magatzem hi havia dos individus que estaven carregant coure en un camió. Després d'identificar-los, la policia va entrar al local i hi va trobar dues persones més que manipulaven coure i cables. Mentre els agents feien les detencions, va arribar un cinquè individu, el responsable del local, i també va quedar detingut.

Un cop fet el registre, els agents van tenir coneixement de l'existència d'un segon local. Va ser en aquest magatzem on els agents van trobar les 4 lloses de bronze amb les empremtes de coneguts esportistes. Les peces han estat retornades a l'Ajuntament de Barcelona.

Es calcula que en els dos magatzems hi havia unes 5 tones de cablejat, coure i ferralla que, juntament amb el que les empreses havien denunciat com a sostret, tindria un valor al mercat de més de 180.000 €. Una part del material que s'ha recuperat en aquesta operació ha estat lliurat a les empreses que havien patit robatoris i que han demostrat ser-ne els propietaris; entre aquestes, Adif, TGV, Vodafone, Aena i Fecsa-Endesa.

Els detinguts van quedar en llibertat provisional, amb càrrecs, després de declarar davant del jutge de guàrdia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona