Societat

Detenen un grup que atracava bancs a la província de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes que es dedicaven a robar en entitats bancàries de la província de Barcelona. L'últim a ser detingut s'ha entregat un cop va ser identificat després de perdre la llibreta bancària mentre fugia.

Segons ha informat la policia catalana, els lladres, que anaven armats, van cometre sis robatoris entre el 8 de novembre del 2007 i el 8 de gener a Barcelona, Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i Mataró (Maresme) i es van endur prop de 10.360 euros, a més de diversos objectes personals dels clients de l'entitat.

El primer atracament va ser el 8 de novembre passat en una sucursal bancària de la Via Augusta de Barcelona, al barri de Sant Gervasi. Segons els testimonis, dos homes armats amb un revòlver i un amb un ganivet de grans dimensions van amenaçar els treballadors i els clients. De l'entitat es van endur 2.200 euros, i 300 dels clients, així com quatre mòbils, set targetes de crèdit i documentació diversa.
El 19 de novembre es van produir dos atracaments més, un dels quals en una oficina bancària de l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, al barri del Guinardó de la capital catalana. Els lladres van entrar amagats darrere d'una clienta, i després un d'ells va ensenyar la culata d'una arma de foc que portava amagada als pantalons i un altre va treure un bisturí per amenaçar els presents. Es van emportar més de 800 euros de la sucursal i 60 de la clienta i van fugir a peu. El segon robatori aquest mateix dia va tenir lloc en una oficina d'Esplugues, d'on es van emportar 500 euros després d'amenaçar un empleat amb un revòlver.

Entre els dies 22 i 30 de novembre, el grup va atracar una oficina bancària a l'avinguda Madrid, al barri de les Corts de Barcelona, on dos individus amb un revòlver es van emportar 1.500 euros d'una sucursal; i una altra a Mataró, on van aconseguir robar 3.000 euros seguint el mateix modus operandi.

Després d'aquests cinc atracaments, l'11 de desembre va ser quan els investigadors van detenir dos dels tres atracadors, després de constatar que els robatoris havien estat comesos per aquest grup. Es tracta de Fernando Juan R.A., de 40 anys, i Àngel L.O., de 51, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, que van ingressar per ordre del jutge a la presó.

Al cap d'un mes, el 8 de gener, es va produir un nou atracament en una entitat bancària del carrer Tamarit, al barri del Poble-sec de Barcelona. Un lladre, que va actuar sol, quan a l'oficina no hi havia clients, va demanar parlar amb el director per un assumpte personal i poc després va treure una arma blanca per intimidar els treballadors i emportar-se uns 2.000 euros.

En la seva fuga, el lladre va perdre la seva llibreta bancària, un descuit que, juntament amb la resta de proves recopilades pels agents, va permetre identificar-lo perquè encara no havia estat detingut. Quan es va sentir assetjat, l'atracador, Javier D.M., de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), es va entregar el 13 de gener a la Policia Local de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i aquests el van entregar als Mossos. Aquest dimarts va comparèixer davant del jutge, que ha decretat el seu ingrés a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.