Societat

Els 13 Sols Repsol consoliden l’Alt Empordà com destí gastronòmic de referència

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà destaca que aquests prestigiosos guardons posen en el mapa l’excepcional qualitat de la cuina altempordanesa

L’extra­or­dinària i rica tra­dició culinària de l’Alt Empordà i l’aposta dels seus res­tau­rants pel pro­ducte de qua­li­tat i pro­xi­mi­tat han rebut un impor­tant reco­nei­xe­ment a través dels pre­ti­gi­o­sos Sols de la Guia Rep­sol. Amb els dos Sols acon­se­guits dilluns, a la gala cele­brada a Car­ta­gena (Múrcia), pel res­tau­rant Empòrium de Cas­telló d’Empúries i el Sol amb que s’han dis­tin­git dos nous res­tau­rants altem­por­da­ne­sos, Els Pes­ca­dors de Llançà i l’Alma­draba de Roses, la comarca suma actu­al­ment un total de 13 Sols de la Guia gas­tronòmica. En el cas de l’Empo­rium, la Guia ha vol­gut des­ta­car la “sòlida evo­lució i mar­cada per­so­na­li­tat” de l’esta­bli­ment de Sal­va­dor Jordà i dels seus dos fills bes­sons, Joan i Màrius.

La resta de res­tau­rants de l’Alt Empordà que ja tenien el pres­tigiós reco­nei­xe­ment són: Mira­mar de Llançà, amb 3 Sols; Cas­tell Pera­lada i Com­par­tir de Cadaqués amb dos Sols cadas­cun; i el Motel de Figue­res i Els Brancs de Roses amb un Sol cadas­cun.

Qua­li­tat excep­ci­o­nal

Aquests guar­dons, que reco­nei­xen els millors res­tau­rants i esta­bli­ments gas­tronòmics de l’Estat espa­nyol, “han posat en el mapa l’excep­ci­o­nal qua­li­tat de la cuina altem­por­da­nesa on con­flu­ei­xen el pai­satge, la terra, la tra­dició, la cul­tura, la inno­vació i la cre­a­ti­vi­tat, i la con­so­li­den com a destí gas­tronòmic de pri­mer nivell que bri­lla amb llum pròpia atra­ient amants de la gas­tro­no­mia de tot el món que bus­quen una experiència única en un ter­ri­tori on la tra­dició i la moder­ni­tat con­ver­gei­xen en cada plat” ha remar­cat el pre­si­dent de l’Asso­ci­ació d’Empre­sa­ris d’Hos­ta­le­ria de l’Alt Empordà (AHAE), Miquel Gota­ne­gra. Els res­tau­rants pre­mi­ats, que for­men part de l’enti­tat, des­ta­quen per la seva excel·lència culinària i la seva aposta per ingre­di­ents fres­cos i de km0 situ­ant la comarca en el rànquing gas­tronòmic naci­o­nal. “És una dis­tinció que no només reco­neix els esforços dels cui­ners altem­por­da­ne­sos, sinó que també pro­mou la visi­bi­li­tat de la comarca com a destí gas­tronòmic de pri­mer nivell” ha afe­git Gota­ne­gra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia