Societat

Els acusats del cas Isanta diuen que són innocents

Catalunya Central

La declaració dels nou acusats per l’assassinat de Josep Maria Isanta durant la Patum de l’any 2005 es va acabar ahir a l’Audiència de Barcelona. Els quatre acusats que encara no havien declarat ho van fer amb un to absolutament exculpatori i desvinculant-se dels fets de què se’ls acusa.
La versió dels processats va sonar en la majoria dels casos poc creïble, i almenys en un cas el públic assistent a la sala va tenir clar que s’estava mentint. Va ser en el moment que l’acusat Eudy Leandro Martínez va explicar que la nit dels fets no va poder arribar fins al lloc on es va produir l’apunyalament d’Isanta perquè en voler passar per la plaça major de Berga hi havia “el salt de la Patum i vaig haver de fer mitja volta”.

Durant els dies de festa els salts a la plaça de Sant Pere es fan el dijous i el diumenge i és per això que la nit dels fets, que era divendres, l’escena que va descriure ahir Martínez és impossible que es produeixi. Això ho saben els berguedans que assisteixen de públic al judici i així que van sentir la declaració de l’acusat van creuar comentaris d’evident sorpresa i indignació.

Aquest acusat va recordar ahir que quan va ser detingut va tenir una gran sorpresa perquè no entenia el motiu pel qual la policia el buscava. En termes similars es van expressar la resta de processats que van declarar, algun dels quals no va desaprofitar l’ocasió per inculpar els menors ja condemnats per aquests fets.

Precisament, aquests menors estan citats a declarar avui al judici com a testimonis. Alguns són parents dels processats i, per tant, podrien acollir-se al dret de no declarar contra un familiar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet
urbanisme

Tarragona blinda la zona de vianants entre les rambles

Tarragona

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

palafrugell
URBANISME

Un milió d’euros per al projecte de recuperació de la Bassa Nova de Reus

Reus
educació

El govern recorre la suspensió cautelar del decret que vol protegir el català a l’escola

barcelona
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot