Societat

El pastisser de Torroella haurà d'indemnitzar amb 230.000 euros els intoxicats per coques de Sant Joan

Tribunals

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de la Bisbal d'Empordà ha condemnat el pastisser de Torroella de Montgrí, Josep Gusó, a indemnitzar amb 230.000 euros els 394 clients intoxicats per menjar coques de Sant Joan l'any 2002. Gusó haurà de satisfer aquesta quantitat conjuntament amb l'asseguradora Reale com a responsable civil subsidiària.
El jutge també multa amb 900 euros l'home, Josep Gusó, per 400 faltes de lesions per imprudència lleu i l'absol de les altres faltes d'imprudència greu.

La sentència, del magistrat Xavier Albanell, s'allunya molt de la petició fiscal, que sol·licitava una multa de 2,8 milions d'euros i el pagament d'una indemnització d'1,5 milions.

Entre els perjudicats hi havia veïns de Torroella de Montgrí, però també de 70 poblacions pròximes més, de Barcelona, de les Balears, de Càceres, de la Corunya i de 12 demarcacions més.

Els turistes no es van deslliurar de la salmonel·losi i hi va haver afectats de fins a nou nacionalitats. Tots van patir una gastroenteritis més o menys severa i 117 persones van haver de ser ingressades.

El cas més greu, tot i això, va ser el d'un veí de 72 anys de Serra de Daró (Baix Empordà), que va estar més d'un mes ingressat i va necessitar més de cinc mesos per recuperar-se, ja que van haver d'operar-lo d'unes fístules anals. A causa del repòs, a més, se li va agreujar una patologia crònica de tipus reumàtic.

La intoxicació per les coques de Sant Joan de Torroella de Montgrí va arribar a judici aquest mes de gener passats cinc anys des que es van produir els fets, després que al començament de l'any l'Audiència de Girona va ordenar reobrir la causa que havia arxivat el jutjat de la Bisbal el juny del 2005.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.