Societat

Detingudes dues persones a Gandia acusades d'una estafa bancària per internet de 91.000€

Agents de la policia van detenir el 10 d'agost passat a Gandia (Safor) un home i una dona com a presumptes autors d'un delicte d'estafa bancària de 91.000€ a través del procediment de pesca electrònica per via d'Internet, segons han informat avui fonts de la Prefectura Superior de Policia en un comunicat.

Els detinguts, una dona de 24 anys de nacionalitat lituana i un home de la mateixa edat de nacionalitat armènia, van anar, presumptament, a una entitat bancària de Gandia amb intenció d'obrir un compte a nom de la dona. Per fer-ho, la parella va presentar un contracte de treball d'una coneguda empresa de la zona, fet que va aixecar les sospites dels treballadors del banc ja que la dona no entenia el castellà ni el parlava i l'home li havia de traduir la conversa.

Els agents de la policia es van desplaçar a l'oficina bancària i van comprovar, a través d'una circular del mateix banc, que la dona havia fet una operació presumptament fraudulenta en què havia deixat un nom diferent. Segons han explicat, la detinguda havia obert un compte corrent el 19 de juliol passat amb un nom diferent en una sucursal de la mateixa entitat bancària a Dénia (Marina Alta) i aquest mateix dia va rebre una transferència feta per internet de 91.000€.

La clau d'accés
La parella s'havia posat en contacte amb un ciutadà de Madrid, també per via d'internet, per comunicar-li que havien carregat erròniament al seu compte 238€ i que, per corregir l'errada, havia d'entrar a un adreça de correu electrònic que tenia el nom d'un conegut banc i pitjar en la icona acceptar. Llavors s'obria una pàgina en què després de fer diversos passos li demanava que teclegés la seva clau d'accés, de manera que els ara detinguts la van aconseguir i van fer una transferència de 91.000€ al compte del banc de Dénia i van retirar els diners aquell mateix dia.

La parella va passar a disposició del jutjat número cinc de Gandia l'11 d'agost passat i l'home va quedar ingressat al Centre d'Internament per a Estrangers després d'incoar-li un expedient d'expulsió per la seva situació irregular al país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.