Més de 230 persones s’emmirallen en 24 personalitats al Sopar dels Miralls
Més de 230 persones han participat a la quarta edició del Sopar dels Miralls aquest divendres al vespre, un sopar solidari per recolzar la recerca biomèdica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). El sopar, que enguany s’ha celebrat al restaurant Mas Solà de Santa Coloma de Farners, és una oportunitat única de compartir taula amb una persona admirada. I és que tots i totes tenim referents que ens inspiren, persones amb qui ens emmirallem per seguir-ne l’exemple. Aquest és el concepte del Sopar dels Miralls, en què els comensals han pogut emmirallar-se en 24 personalitats: Toni Arbonès, Antoni Bassas, Pilarín Bayés, Jordi Bosch, Marta Bosch, Ramon Brugada, Magda Carlas, Josep Maria Fonalleras, Helena Garcia Melero, Martí Gironell, Àngels Gonyalons, Fotis Katsikaris, Tomàs Molina, Santiago Niño-Becerra, Laia Palau, Ada Parellada, Martí Peraferrer, Josep Puigbó, Edmon Roch, Lluís Roura, Raquel Sans, Glòria Serra, Jordi Villacampa i Vicenç Villatoro.
“El Sopar dels Miralls és un gran reflex de la solidaritat a les comarques gironines per a la recerca biomèdica de l’IDIBGI. Ens commou veure com el sopar creix a cada edició, sumant assistents i amfitrions any rere any. Tot, per recolzar una recerca que treballa, de forma incansable, per millorar la nostra salut”, afirma la directora de l’IDIBGI, la Dra. Marga Nadal.
Reconeixements
Durant la vetllada, l’IDIBGI ha fet un reconeixement a persones i organitzacions que donen suport a la investigació del centre de recerca biomèdica. D’una banda, l’IDIBGI ha distingit a Granés Fundació, impulsora de les Beques Granés Fundació. Les beques permeten contractar joves investigadors/es que s’incorporen als grups de recerca de l’IDIBGI de l’àmbit de la discapacitat. Actualment n’hi ha dues en marxa: una investiga les causes que generen la discapacitat física i cognitiva provocada per l’Esclerosi Múltiple. L’altra beca estudia un tractament innovador de fòbies en persones amb autisme utilitzant Realitat Virtual Immersiva.
“Les Beques Granés Fundació uneixen les nostres dues finalitats: aconseguir la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat i donar suport als joves en els seus estudis especialitzats, en aquest cas en la investigació de la seva tesi doctoral”, afirma el president de Granés Fundació, Raimon del Moral.
L’IDIBGI també ha premiat Galetes Trias i La Salle Santa Coloma de Farners. En una iniciativa conjunta, Galetes Trias posa a la venda una capsa solidària que dissenya i promou l’alumnat de l’institut en el marc d’un projecte educatiu. També hi col·labora Vanessa Nueda, creadora del blog El crep de mi vida, que participa al projecte compartint amb l’alumnat el seu procés oncològic.
“Hem tingut la sort que Galetes Trias, de la mà de la Maria Trias, cregui en el nostre projecte d’Aprenentatge Servei de 4t d’ESO i doni cada any l’oportunitat a un grup d’alumnes de viure una experiència increïble a nivell personal que va molt més enllà de les aules”, valora la directora de La Salle Santa Coloma de Farners, Neus Martín, que afegeix: “És una experiència educativa tenyida de solidaritat, de significat real i, sobretot, de col·laboració per fer el món una mica millor, recaptant fons per investigar com combatre el càncer de manera menys agressiva que amb la quimioteràpia o la radioteràpia, i així millorar la qualitat de vida dels malalts.”
Per la seva banda, la directora de Galetes Trias, Maria Trias, expressa: “El futur no es preveu, es prepara. Guiar als estudiants de 4t ESO de la Salle de Santa Coloma en el llançament d’una capsa de galetes solidaria ens ajuda a acompanyar-los en la seva educació i orientació pel seu futur. I si aquesta iniciativa va destinada a ajudar a l’IDBGI a promoure la recerca per preservar i millorar la salut de les persones podem dir que el projecte és rodó”, conclou.