Societat

Presó per a la mare i l'home que cuidava el nen de Vilanova

Tribunals

El jutge que instrueix el cas per la mort del nadó de Vilanova i la Geltrú va decretar ahir l'ingrés a la presó de l'home que tenia cura del nen la nit que va morir, així com de la mare de l'infant, de 18 anys.
Antonio F.P. està acusat d'un delicte d'assassinat i de maltractament habitual, mentre que a Yazmina F.N. l'acusa d'un delicte d'assassinat per omissió i d'un delicte de maltractament. Els altres tres detinguts van quedar en llibertat, si bé continuen imputats a la causa, amb l'obligació de presentar-se al jutjat setmanalment.

L'instructor va dictar les ordres de presó després d'escoltar, al llarg de dimarts i d'ahir, les declaracions dels cinc detinguts, així com de sis testimonis, familiars del nadó de nou mesos mort diumenge a la matinada. Precisament Antonio F.P. va ser l'últim dels detinguts a declarar.

L'home, de 44 anys, és el company sentimental de Maria de la Sierra M., també detinguda, la parella que tenia el nen al seu càrrec la nit que va morir, en un pis del carrer Pare Garí de Vilanova. Ella és la mare de Maria de la Sierra A., la companya sentimental de l'avi matern del nen mort, també detinguts i que ahir van quedar en llibertat. És dóna la circumstància que va ser des d'aquest domicili que es va alertar als Mossos diumenge a la matinada que el nadó havia mort.

La mare de la víctima, Yazmina F.N. va ser la primera detinguda citada a declarar dilluns davant del jutge, i que ingressa a la presó acusada de maltractament habitual i d'assassinat per omissió. Ja des d'un principi els Mossos van fonamentar la seva investigació en un cas de maltractaments, qüestió que va ser corroborada per l'autòpsia practicada a la víctima. La mort del nen va ser a causa d'una hemorràgia intracranial provocada per cops al cap.

Testimonis
A banda d'interrogar els detinguts, el jutge ha pres testimoni a diferents familiars. Així, ahir va prendre declaració a l'àvia materna del nen, la tieta, la cunyada i el fill adolescent d'una de les detingudes. L'objectiu de l'interrogatori era intentar aclarir què va passar la matinada de diumenge. Dilluns a la tarda, el jutge també va citar a declarar el pare biològic del nen, tot i que no era a Vilanova la nit dels fets.

L'àvia materna va presentar dilluns una denúncia per negligència contra els Serveis Socials de Vilanova perquè sosté que ja estaven advertits que el seu nét vivia en una casa que no reunia les condicions òptimes de salubritat. La germana de Yazmina també considera que l'immoble on vivia el seu nebot, junt amb la mare, l'avi i la seva parella, a la urbanització Mas Xicarró, no era el més favorable per criar un nen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona