Societat

Usuaris de Renfe tallen la via a Montcada en protesta per retard de tren

Transport

Els usuaris d'un tren de Renfe de la línia de Vic-Ripoll s'han amotinat aquesta nit a l'estació de Montcada-Bifurcació (Vallès Occidental), en protesta pel retard sofert en la circulació d'aquest ferrocarril, i han tallat les vies, cosa que ha provocat la interrupció de tres línies de rodalia.

Segons que ha confirmat un portaveu de Renfe, un grup de passatgers ha tallat les vies en aquesta estació durant una mitja hora (de les 20,20 fins a les 20,55), fet que ha obligat a paralitzar la circulació en les línies de Vic-Ripoll-Puigcerdà, Terrassa-Manresa i Cerdanyola-Universitat.

Un passatger ha explicat que l'incident ha ocorregut després que el tren acumulés mitja hora de retard des de la seva sortida de l'Hospitalet de Llobregat i la companyia els ha obligat a canviar de ferrocarril a l'estació de Montcada-Bifurcació.

Aquest mateix passatger ha precisat que "ha estat un gest de protesta espontani" dels usuaris, "cansats de la reincidència dels retards" que pateixen els passatgers de la línia Vic-Ripoll-Puigcerdà.

Per part de Renfe, el mateix portaveu ha aclarit que el tren tenia una avaria en el sistema d'aire condicionat, cosa que ha obligat als passatgers a haver de canviar de ferrocarril a Montcada-Bifurcació per prosseguir el viatge en un altre tren.

La protesta dels passatgers ha finalitzat després que el personal de Renfe els ha convençut que la resta del trajecte es faria amb normalitat i que "canalitzarien" la seva indignació als responsables de la companyia.

A aquest incident se li ha sumat un altre problema en la línia 1 de Rodalies, quan l'avaria d'un tren a Montgat (Maresme) ha provocat que la circulació ferroviària hagi quedat reduïda a una sola via en lloc de les dues habituals.

Aquesta situació ha causat retards considerables en la freqüència de trens d'aquesta línia, situació que ha durat 1 hora i mitja, fins que passades les 21 hores, ha estat restablerta la via en la qual estava el tren avariat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.