VILABLAREIX
La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca
Ous amagats al jardí, tallers per decorar galetes i fer cistells amb la cara d’un conill, cares pintades i, com no podia ser d’altra manera, xocolata. El matrimoni artífex de la gelateria Rocambolesc, el petit dels germans Roca i la seva dona Ale Rivas, han importat al Mas Marroch de Vilablareix la tradició americana de Pasqua per “compartir la festa” amb petits i grans. Segons informa l’ACN, aquí ja muntaven una recerca d’ous de Pasqua amb la seva filla i uns quants amics, però aquest any han decidit convertir-ho “en tot un esdeveniment”. També, dins la voluntat d’estendre el seu particular univers de gelats i xocolata. “Volem fer una activitat que vagi més enllà de la mona, i que sigui una de joc i de divertiment per a tothom”, explica Jordi Roca.
Parlar del petit dels germans Roca i d’Ale Rivas és parlar de gelats, de xocolata i -més recentment- també de biquinis. El món dolç que el matrimoni ha muntat, i que gira sota la marca del Rocambolesc, s’expandeix aquest 2024 amb la primera jornada familiar de Pasqua, que se celebra al Mas Marroch.
La idea de fer l’esdeveniment va sortir, precisament, d’una activitat que Roca i Rivas feien per a la seva filla. També, al jardí del restaurant i centre de banquets de Vilablareix. “Jo soc mexicana i allà és viu molt la tradició americana de trobar els ous de Pasqua; per això, aquí li organitzàvem una petita recerca per a ella i uns quants amics”, explica Rivas.
I d’aquesta petita celebració n’ha sortit ara una festa. “Volíem fer un esdeveniment on vingués la gent de Girona i dels voltants, per poder compartir la Pasqua amb tots ells”, concreta. El resultat és aquesta primera jornada familiar, que al llarg del dia aplegarà més de 800 persones, entre petits i grans. Aquí, la canalla pot fer-hi dos tallers. Un de decorar galetes i l’altre, de muntar un cistell amb la cara d’un conill.
I amb el cistell a la mà, arriba l’hora de buscar els ous de Pasqua i les llaminadures que s’amaguen al jardí (al darrere de siluetes en forma de conill o d’ous). A més, la jornada també es complementa amb una zona de jocs de fusta i concerts, gràcies a un acord amb el Festivalot. I per acabar, la sorpresa final: el mateix Jordi Roca, vestit de conill, trencant un gran ou de xocolata que la canalla es reparteix.
“El que volíem era ajuntar famílies, fer una activitat que vagi més enllà de la mona i que sigui una estona de divertiment i de joc”, explica el pastisser Jordi Roca. “Una jornada, en definitiva, per divertir-se”, hi afegeix la seva dona.
I de fet, el petit dels Roca també admet que, dins el seu particular univers dolç, calia muntar una jornada de Pasqua com aquesta. Precisament, pel “protagonisme” que té la xocolata durant aquests dies. “Ajuntar família, joc i tradició és fantàstic: hi veus des de nens de 2 anys a avis d’entre 85 i 90”, explica el pastisser. “I això també respon a allò que vol Rocambolesc, que és acostar-se a tothom i obrir-se a totes les edats”, diu Jordi Roca.
“M’ha agradat molt”
I de fet, són els mateixos nens i nenes els que testimonien l’èxit de la jornada. “He decorat el meu cistell posant-li un llacet, enganxines, uns ulls i uns cors”, explica la Nora, una nena de 8 anys. “M’ha encantat venir aquí, i el que sobretot m’ha agradat més és la recerca dels ous de Pasqua”, hi afegeix.
Una amiga seva, l’Ona, també de 8 anys, també explica que s’ho ha passat “molt bé”. Durant la recerca al jardí, ella ha trobat tres ous i dues llaminadures. I a casa, li espera la mona -aquesta, la dels padrins- en forma de guitarra.
Un altre nen, en Roc, de 9 anys, explica que ha vingut al Mas Marroch a fer la seva mona particular, perquè solien muntar-la a casa però ara estan de reformes. “M’he divertit molt fent el cistell, buscant els ous i jugant; tot i que la xocolata no m’agradi massa, la Pasqua sí!”, exclama.