Societat

societat

Alerta per temporal de mar

Les onades que poden superar els 2,5 metres a gairebé tot el litoral, però sobretot a la costa central i nord

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Procicat davant la previsió d’un temporal de mar amb onades que poden superar els 2,5 metres a gairebé tot el litoral, però especialment a la costa central i nord. El temporal de mar ja serà dur avui a la tarda a l’Alt Empordà –amb afectacions de caràcter local– i s’estendrà de cara a diumenge a gran part del litoral, però amb major afectació a la costa del Garraf, Barcelona, Maresme i Costa Brava, informa l’ACN. El Servei Meteorològic (SMC) ha detallat que la direcció de l’onatge serà de component sud, les ratxes de vent podran arribar als 50-60 km/h i hi haurà notable mar de fons (maregassa). Protecció Civil recomana extremar les precaucions en les activitats marítimes professionals i recreatives, no accedir als punts del litoral afectats per l’onatge fort i respectar els tancaments d’accés a aquests punts. “Allunyeu-vos d’espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Busqueu un lloc segur”, ha demanat la Direcció General d’Emergències.

D’altra banda, Protecció Civil ha tancat l’alerta per la ventada al Pirineu que va començar dijous i també pel perill d’allaus al sector de la Ribagorçana-Vall Fosca, que ha passat de risc fort (4 de 5) a marcat (3). Les precipitacions de les darreres hores han estat menys abundants del que estava previst, i per això ha finalitzat la prealerta ALLAUCAT. Les ratxes de vent de component sud han superat els 130 km/h a les cotes altes del Pirineu i el Montseny (147 km/h a Certascan, 136 km/h al Puig Sesolles i 130 km/h a Ulldeter). Els Bombers de la Generalitat han atès una quarantena d’avisos relacionats amb la ventada, la majoria a Girona, sobretot per retirar arbres i elements de façana caiguts. No han causat ferits ni desperfectes important. Durant els tres dies de l’episodi de vent, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha registrat 32 trucades corresponents a incidents menors situats a les províncies de Lleida, Barcelona i Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Denuncien les dificultats que tenen les persones amb discapacitat per accedir a un habitatge

GIRONA
turisme

La Costa Daurada tanca un agost “al complet”

Tarragona
tradicions

La plaça Sant Jaume de Barcelona perdrà aquest Nadal el tradicional pessebre

Barcelona
Arantxa Hernáez
Criminòloga i experta en inserció laboral de persones privades de llibertat

“No es pot ajudar a tothom però almenys s’ha d’intentar”

Barcelona

Què pot fer realment la IA avui?

Barcelona

Yann LeCun, el seny acceleracionista

BARCELONA
Estat Francès

El fundador de Telegram, Pàvel Durov, queda en llibertat amb càrrecs i sota control judicial

Barcelona
SERVEIS

Campanya a Igualada per augmentar el percentatge de recollida selectiva

Igualada
Estat espanyol

El Marroc investiga l’abordatge d’una llanxa amb migrants a Melilla

Barcelona