Societat

4 anys de presó per al propietari del bar Macumba de Barcelona per sorolls

Societat

El propietari del bar Macumba situat al carrer Aragó de Barcelona podria haver d'ingressar a la presó per les molèsties acústiques que va ocasionar als veïns de manera reiterada. Tot i que la fiscalia en demanava 9 anys, Apolinar Benítez Rivas l'acusat, l'Audiència de Barcelona, en una sentència coneguda avui, l'ha condemnat a quatre anys de presó per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient amb desobediència a les ordres de l'autoritat municipal.

Les víctimes patien insomni degut a l'equip de música que funcionava la local quan era obert al públic. Així ho van denunciar a l'Ajuntament de Barcelona que va obrir un expedient i va executar les conseqüents inspeccions a finals del 2004 i a principis del 2005. Aquestes van revelar que el nivell de decibels produït pel soroll del bar doblava el permès, posant en perill la salut de la gent que vivia a la vora.

Després d'aquestes proves el propietari va tancar el local per fer-hi unes reformes d'insonorització. Al cap d'uns mesos, tot i que les reformes tampoc complien amb la legislació, Benítez va tornar a obrir el seu bar.

Aquesta és la segona condemna el responsable d'un local per ocasionar soroll. Ara fa un any, al juliol de 2007, van dictar sentència contra el propietari d'un bar restaurant, El Portet, al barri de Gràcia, per molestar els veïns, i el Tribunal Suprem va ratificar la condemna. En aquella ocasió, però, es va suspendre l'execució de la sentència a l'espera que el govern espanyol resolgui la petició d'indult que va demanar la seva defensa. Pel que fa al cas del Macumba, Benítez pot presentar ara un recurs al Tribunal Suprem, com va fer l'amo d'El Portet. De moment, per tant, la sentència no és ferma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.