Societat

El sindicat Metges de Catalunya es mobilitza contra l'ampliació horària

Mobilització

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una concentració davant de la seu de l'Institut Català de la Salut (ICS) per protestar contra l'ampliació horària dels centres d'atenció primària (CAP) i exigir mesures que redueixin la pressió assistencial.
La mobilització tindrà lloc a les 13:30 hores i, després, representants del sindicat lliuraran a l'ICS les firmes que han recollit a favor de les seves demandes. Sota el lema El meu CAP necessita més metges, no més horaris, s'oposen al pacte que van signar dimecres passat l'ICS i els sindicats Satse, Comissions Obreres, UGT i Catac sobre la flexibilització de la jornada en els ambulatoris.

Segons aquest acord, la direcció dels CAP i els treballadors tenen sis mesos per pactar la flexibilitat de la jornada laboral i, en el cas que no hi hagi entesa, continuaran amb l'horari actual de 36 hores setmanals distribuïdes en sis hores diàries de dilluns a dissabte en torn de matí o tarda. L'objectiu és aconseguir una ampliació horària dels CAP de 08:00 a 21:00 hores, mentre que ara és de 9:00 a 20:00 hores.

Metges de Catalunya rebutja aquest acord perquè, segons la seva opinió, no preveu cap mesura orientada a disminuir la pressió assistencial ni ajuda a resoldre els problemes reals de l'atenció primària.

En aquest sentit, destaca "l'excés de pacients per facultatiu, la saturació de les consultes i la impossibilitat que el professional pugui gestionar la seva agenda", segons un comunicat.

També critiquen les dificultats que té el metge per dedicar una tercera part de la seva jornada laboral a tasques de formació, docència i investigació.

Segons la seva opinió, l'ampliació horària dels CAP pot repercutir negativament en la qualitat assistencial, ja que comporta un risc d'empitjorar les condicions de treball dels metgesm que ja suporten una "sobrecàrrega laboral permanent" amb l'horari actual.

El sindicat Metges de Catalunya no va signar l'acord perquè, segons la seva opinió, l'ampliació horària dels CAP no resoldrà els problemes de sobresaturació de les consultes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.