Societat

Una vintena dels 46 centres que imparteixen Batxillerat nocturn deixaran de fer-ho el pròxim curs

Educació

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dimecres que el pròxim curs 26 centres oferiran al conjunt del territori Batxillerat nocturn. Així, 26 dels 46 centres que actualment ofereixen aquesta modalitat tindran un grup de primer curs per atendre aquesta demanda. ''Això permet -ha dit Maragall- racionalitzar, concentrar, assegurar la qualitat i la cobertura territorial, i disposar del millor terreny per anar creixent per la via del Batxillerat diürn i per la via del Batxillerat no presencial amb l'educació a distància''.

Als passadissos del Parlament, el conseller Maragall ha dit que s'està a l'inici d'un procés de transició, d'una reforma en profunditat del conjunt del batxillerat. En aquest sentit, ha destacat que el pròxim any es posarà en marxa el nou decret, ''que porta novetats en el terreny de la flexibilitat, la possibilitat de definir opcions perquè cada u pugui pautar el ritme' dels estudis. Així mateix, ha remarcat 'la disponibilitat d'un oferta magnífica a través de l'ensenyament a distancia''.
Segons una nota del departament, amb aquesta reconversió es vol donar un impuls a l'etapa del batxillerat, incrementant el nombre d’alumnes i de titulats gràcies a la flexibilitat del nou decret, l'adequació del batxillerat nocturn al perfil dels alumnes actuals i l'impuls de l'Educació a distància mitjançant l'oferta de l'Institut Obert de Catalunya.

Així, i en relació al nou decret de batxillerat, el nou decret d’ensenyaments d'aquesta etapa que aviat aprovarà el Govern i que entra en vigor el curs vinent fixa que els centres podran flexibilitzar el nombre de matèries que l'alumnat hagi de cursar cada any, de forma que pugui optar a cursar les matèries de batxillerat previstes en aquest decret en menys quantitat de matèries per curs.

La nota continua ressaltant que respecte l'IOC, Educació impulsarà i potenciarà l'oferta formativa de l'Institut Obert de Catalunya prestant especial atenció al batxillerat a distància. L'IOC compta aquest curs 2007-2008 amb 1700 alumnes matriculats al batxillerat amb una taxa d’èxit escolar del 60%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.