Societat

Sabadell, Terrassa i Sant Boi expedeixen els primers DNI electrònics de Catalunya

El nou document d'identitat digitalitzat s'entrega a l'instant

Un any i nou mesos després de l'expedició del primer DNI electrònic, que el 13 de març del 2006 va obtenir una empresària de Burgos, el nou document d'identitat arriba a Catalunya. La implantació progressiva, que culminarà el pròxim mes de gener, es va iniciar la setmana passada a les comissaries de Sabadell i Terrassa. Des de dilluns, una tercera localitat, la de Sant Boi de Llobregat, també forma part de la prova pilot.

En els pròxims dies una quarta comissaria deixarà enrere els DNI tradicionals i començarà a expedir els nous documents digitalitzats. La Prefectura Superior de Policia de Catalunya prefereix mantenir el mapa i el calendari d'implantació en secret "per no generar més cues amb ciutadans que només vulguin el nou DNI", assegurava ahir un portaveu policial.

Elaboració més lenta
La raó és que l'elaboració del nou DNI és més lenta. La mitjana és d'uns 20 minuts, segons coincideixen fonts policials i ciutadans que han patit l'espera. Ahir, a la comissaria de Sant Boi, a quarts d'onze del matí ja s'havien repartit tots els números del dia -un total de 35- i es convidava els que s'havien quedat sense a tornar un altre dia. Una de les persones afortunades que va aconseguir número explicava a l'AVUI que havia acabat sortint a les dotze del migdia "i perquè va marxar gent que tenia davant". Això sí, amb l'avantatge que no haurà de tornar un altra dia a comissaria per recollir el document d'identitat ja que el nou DNI s'entrega a l'instant.

Per aquesta raó, la Prefectura Superior de Policia de Catalunya s'està plantejant en el futur, i un cop l'expedició estigui més consolidada, la cita prèvia per evitar llargues esperes. Tot i això, la valoració d'aquestes dues primeres setmanes de prova pilot és satisfactòria: "Està funcionament molt bé", va explicar ahir el portaveu policial.

Noves comissaries
Tot i el secret que envolta la implantació a Catalunya del nou DNI, és previst que Barcelona sigui l'últim municipi a expedir el document digitalitzat. A la capital catalana s'estan construint quatre noves comissaries, dues de les quals ja estan en obres, per donar resposta a l'arribada del DNI electrònic. La data límit, en principi, és el mes de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.