Societat

Les autoritats xineses eleven el balanç de morts a 14.866, dels quals 14.463 són a Sichuan

Dilluns van morir com a mínim 14.866 persones com a conseqüència del terratrèmol de 7,8 graus de magnitud en l'escala Richter que va sacsejar el sud-oest de la Xina, especialment la província de Sichuan, segons l'últim balanç oficial ofert per l'agència Xinhua.

D'acord amb aquest balanç, del total de morts, 14.463 es van produir a Sichuan, mentre que a les províncies veïnes també es van produir algunes víctimes tot i que a menor escala: Gansu (280), Shanxi (106), catorze al municipi de Chongqing, així com dos a Henan i una a Yunnan.

Per la seva banda, el vicegovernador de Sichuan, Li Chengyun, ha informat que a més dels gairebé 14.500 morts en aquesta província, encara hi ha 14.051 persones més desaparegudes, 25.788 atrapades sota la runa i 64.746 ferits.

Segons l'Oficina Sismològica de la Xina, fins a les 13.00 hores d'aquest dimecres s'han produït com a mínim divuit rèpliques del terratrèmol de dilluns amb una magnitud superior a 5 graus en l'escala Richter.

Mentrestant, avui s'ha sabut que com a mínim 178 estudiants van morir després d'esfondrar-se l'escola on eren quan es va produir el terratrèmol al comtat de Qingchuan, a Sichuan. Almenys 285 estudiants havien quedat enterrats, mentre que 139 més van aconseguir escapar.
Fins a aquest matí, els equips de rescat han aconseguit recuperar sense vida els cossos de 178 escolars i encara hi ha 23 desapareguts, segons el cap del govern del comtat, Chen Zhengyong.

Ajuda per als nens
L'ONG Aldees Infantils SOS ha habilitat les seves instal·lacions a Chengdu, capital de la província de Sichuan, la més afectada pel terratrèmol de dilluns, amb la finalitat d'atendre els nens abandonats després del sisme mentre les autoritats intenten localitzar els seus familiars i oferir-los un entorn segur.

Segons ha informat l'ONG en un comunicat, l'atenció als nens víctimes del sisme s'ha convertit en una prioritat i per aquesta raó ha habilitat les seves instal·lacions per acollir els nens abandonats. A més, ha afegit, en cas de necessitat, l'organització està preparada per atendre a llarg termini els nens més necessitats.

Aldees Infantils SOS Internacional té a la Xina nou aldees. L'Aldea de Chengdu està composta per quinze cases, un centre de formació professional per a mares i treballadors amb una capacitat per a 30 adults i una guarderia amb sis habitacions per a grups. Aquesta ONG treballa per oferir als nens un entorn familiar, una llar estable i una formació sòlida per donar-los un futur prometedor i segur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana de Tarragona amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrtiva

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea