Societat

Nou sisme de 6,6 graus davant de la costa de Kyoto

Els serveis de transport a la zona s'han vist alterats pel sisme i s'han produït talls d'energia al tren bala japonès

Un terratrèmol de 6,6 graus en l'escala de Richter ha tornat a sacsejar el Japó. El sisme s'ha produït a les 23.15 hora local (14.15 GMT) a gran part de la costa oriental de Japó, amb especial incidència en Hokkaido, la illa més septentrional del país, encara que l'agència meteorològica nipona ha emés cap alerta per tsunami.

Segons ha informat l'agència de notícies Kyodo, el sisme no ha causat víctimes i ha tingut el seu epicentre a 370 quilòmetres de profunditat sota les aigües del mar i davant de la costa de Kyoto.

Aquest nova tremolor ha estat la més forta dels 40 moviments telúrics de diferents intensitats detectats des que aquest matí s'hagi produït un terratrèmol de 6,8 graus en la regió de Niigata, al nord-oest del país.

Com conseqüència d'aquest sisme vuit persones han mort i més de 900 han resultat ferides, xifres que segueixen augmentant a mesura que passen les hores i es realitzen les tasques de desenrunament en les més de 780 cases derruïdes, especialment en la ciutat de Kashiwazaki, província de Niigata.


La companyia elèctrica Tokyo Electric Power (TEPCO) ha informat que s'ha filtrat aigua contaminada amb material radioactiu del reactor número 6 de la seva central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa a causa del terratrèmol.

Segons l'agència Kyodo, TEPCO ha detingut l'activitat en la seva planta, que es troba a la província de Niigata, per realitzar una avaluació dels danys, ja que també ha s'ha declarat un incendi que ha afectat un transformador elèctric del seu reactor número 3.

L'agència meteorològica japonesa ja ha alertat de la possibilitat que es registrin tremolors en la zona d'una magnitud pròxima als 6 graus durant aquesta setmana.

El Govern de Japó ha posat en marxa un dispositiu especial per a atendre als afectats i normalitzar la situació en l'àrea.

En Niigata s'han habilitat 100 centres d'evacuació per a les més de 10.000 persones que han hagut d'abandonar els seus domicilis per danys en la seva estructura.

La zona afectada està patint els efectes secundaris d'un tremolor d'aquesta magnitud, com són els problemes de proveïment d'electricitat, aigua i gas.

S'ha tallat el subministrament de llum en 56.000 llars en la regió de Niigata i Nagano, mentre que 60.000 tenen problemes per a accedir a aigua potable.

En un primer moment, l'agència meteorològica japonesa va emetre una alerta de tsunami encara que la va desactivar poc després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.