Societat

La formació d'un altre cicló amenaça de nou Birmània

Birmània

L'ONU alerta de la possibilitat que s'estigui formant un nou cicló que podria entrar pel sud de Birmània en les pròximes 24 hores. La junta militar està alertant la població, que encara s'està recuperant del Nargis, perquè prengui precaucions.

El Centre Conjunt de l'Alerta de Ciclons, que pertany a l'ONU, assegura que "la formació d'un cicló tropical important és possible".

Birmània xifra en més 34.000 els morts i 27.000 els desapareguts a causa del cicló Nargis. L'ONU, però, calcula que hi ha prop de 100.000 persones mortes, més de 220.000 desaparegudes i prop de dos milions d'afectats. segons informacions radiofòniques, la xifra de ferits no superaria els 1500. El nombre més gran de víctimes es va registrar a Yangon i a Ayeyawaddy, tot i que el cicló va causar estralls en cinc divisions i estats del país: Yangon, Bago, Ayeyawaddy, Kayin i Mon.

L'organització Oxfam Internacional adverteix que els morts podrien multiplicar-se per 15 en les pròximes setmanes si els damnificats no reben aigua potable i medecines. La junta militar accepta les donacions, però no vol els cooperants estrangers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.