Societat

Un detingut arran de la protesta del col·lectiu Estatotfatal.com a la plaça d'Espanya

Els joves protestaven per la situació de "destrucció del territori" que consideren que pateixen Barcelona i Catalunya

La Guàrdia Urbana ha restablert el trànsit a la plaça d'Espanya, a l'entrada de Construmat, després de que els Mossos d'Esquadra han tallat les cadenes dels encadenats, han desallotjat els manifestants i han detingut un jove per atemptat a l'autoritat i per negar-se a identificar-se.

Segons que han informat a Efe els Mossos d'Esquadra, la policia autonòmica ha detingut el jove, malgrat que els seus companys han intentat evitar-ho, i l'han traslladat a la comissaria de les Corts per a la seva identificació.

La protesta, en què han participat unes trenta persones del col·lectiu Estatotfatal.com, s'ha iniciat sobre les dotze del migdia quan tres joves s'han encadenat i han tallat el trànsit a la Gran Via cantonada Paral·lel, a la banda Besòs, cosa que ha obligat la Guàrdia Urbana a desviar el trànsit.

Una hora més tard, els Mossos d'Esquadra han tallat les cadenes, han desallotjat els manifestants i han reestablert la circulació.

Els manifestants, autodenominats joves de l'esquerra independentista, han protestat contra la situació de "destrucció del territori" que s'està produint a Barcelona i a Catalunya per "enriquir un grup d'empreses i personatges polítics", segons que ha explicat a l'agència Efe una de les seves portaveus.

La manifestació ha provocat durant més de 40 minuts el col·lapse dels accessos d'entrada a Barcelona per la plaça Espanya. La policia catalana i la Guàrdia Urbana han desviat el trànsit que ha quedat embussat a la plaça i des de la Gran Via tan sols es podia sortir de la ciutat, però no entrar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.