Societat

L'ull de l'huracà Dean arriba a Mèxic amb vents de 315 km/h

L'ull de l'huracà Dean ha tocat terra mexicana, a la península de Yucatán, a les 3 hora local (Les 10 del matí hora catalana), amb categoria cinc, la màxima en l'escala Saffir-Simpson, segons ha informat el Servei Nacional Meteorològic (SNM). Ara, però, l'huracà ha perdut força i és ara una tempesta de categoria 3, molt menys destructiva, segons el Centre d'Huracans d'EUA.

Categoria dos al Golf de Mèxic
Els experts nord-americans esperen que, una vegada que el Dean travessi la Península de Yucatán, torni a entrar en el Golf de Mèxic convertit en una tempesta de categoria dos.

Això vol dir que, en les pròximes hores, el Dean es convertirà en una tempesta molt menys destructiva del que ha estat quan ha entrat aquesta matinada, amb tota la seva potència, a la costa de Chetumal, a Mèxic, d'on encara es desconeixen els desperfectes ocasionats.

Detecció
L'ull de l'huracà ha estat detectat a terra als voltants de Puerto Bravo (Estat de Quintana Roo) i a 65 quilòmetres a l'est de la ciutat de Chetumal on els forts vents i les pluges es van fer sentir amb força al mig de la foscor de la nit.

Dean es desplaça a l'oest a 32 quilòmetres per hora, amb vents sostinguts de 260 quilòmetres per hora i ratxes de 315 quilòmetres per hora, segons ha assenyalat el SMN que ha qualificat l'huracà com a "catastròfic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.