Societat

L'Audiència evita l'ingrés a la presó de l'amo de la llibreria Europa

Pedro Varela, propietari de la llibreria Europa de Barcelona, no ingressarà finalment a la presó, ja que la seva condemna ha quedat reduïda a una pena de set mesos i, en no tenir antecedents, la pena quedarà suspesa perquè és inferior als dos anys.

L'Audiència de Barcelona ha estimat parcialment el recurs que Varela havia presentat contra la sentència del jutjat penal número 3 de Barcelona, que l'havia condemnat a cinc anys de presó. Finalment, la pena ha quedat reduïda a 7 mesos de presó per un delicte de justificació del genocidi. Li corresponien dos anys de condemna, però el tribunal ha entès que havia de retallar-la per compensar l'acusat de dilacions indegudes, ja que la primera sentència era de 1998 i el cas s'ha allargat per un recurs al Tribunal Constitucional.

A més, el tribunal de la secció tercera de l'Audiència, ha absolt el propietari de la llibreria del delicte d'incitació a l'odi racial.

El tribunal ha tingut en compte la recent sentència del Tribunal Constitucional que va decretar que la negació del genocidi no és delicte, però sí fer-ne apologia, per la qual cosa la fiscalia ja va demanar retirar de la causa l'acusació per negació del genocidi, tipificada en l'article 607.2 del Codi Penal. D'aquesta manera, la condemna finalent ha estat per justificació de l'holocaust, i no per la negació.

Varela té una altra causa pendent per una segona operació dels Mossos d'Esquadra realitzada fa dos anys. Una altra vegada van tornar a escorcollar la llibreria i van tornar a trobar-hi material que justifica el nazisme i el genocidi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.