Societat

SOCIETAT

Una vintena de persones de tot Catalunya participen en cursos de pasturatge a la Conca de Barberà

Concactiva organitza la proposta per donar a conèixer un ofici en perill de desaparèixer

Al primer tast de pasturatge que organitza Concactiva per conèixer de prop l’ofici han acudit a la Conca de Barberà una vintena de persones d’arreu de Catalunya. Tenen perfils molt diferents: des d’aquells que tenen un projecte en ment, fins altres que han tingut un primer contacte amb el sector. “A l’inici anàvem a cegues i pensàvem que no generaria interès”, ha afirmat a l’ACN Carles Herèdia, tècnic de l’entitat. De fet, la bona acollida de la proposta ha sorprès tant a Cooncativa com al Museu Terra, que també impulsa els cursos. Un dels participants ha estat Pere Caselles, un jove que tot i a ser mecànic, està interessat en la gestió forestal. Es va traslladar de Montblanc a Caldes de Montbui, fa un parell d’anys, a la finca d’uns amics per ajudar-los amb el bestiar i la neteja de l’espai. Té clar el seu projecte: vol tenir un ramat de vaques de l’albera destinades a la neteja dels boscos i no per a la producció.“Vaig presentar la proposta al Departament d’Acció Climàtica, però com que no és un projecte de carn ni de llet no consideren que sigui un model a seguir”, ha lamentat Caselles, assegurant que no l’han ajudat “en res”. Pel que fa al curs, i tot i tenir coneixements previs, Caselles ha celebrat la seva creació. “Tot i que t’hi hagis dedicat, està molt bé, perquè t’ofereixen una visió més amplia del sector i pots aprendre altres maneres de fer”, ha afegit. De moment, els 25 alumnes actuals finalitzaran aquest curs de sis sessions i una durada de tres setmanes el pròxim dimecres 29 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El nou contracte d’escombraries tindrà un pressupost anual de més de 7 milions

PALAFRUGELL
gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona (re)pensarà la restauració

Barcelona

L’emblema de Castelldefels posa a punt l’embolcall

CASTELLDEFELS
Xavier Llorente Cabratosa
Cap de l’oposició Vilajuïga (Assemblea per Vilajuïga)

“No tenim la seguretat que el govern faci una bona gestió”

Vilajuïga

Tornada a l’escola: la Fundació “la Caixa” acompanya més de 20.000 infants en situació vulnerable en l’inici de curs a Catalunya

OLOT

Llum verd a les Festes del Tura populars, gratuïtes i al carrer

Olot
Informació especial

El TERMCAT publica la terminologia de la Copa Amèrica en un diccionari en línia i un tríptic

FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella