Societat

La Diputació de Girona aprova per unanimitat una moció on reclamen que s'estudiï la possibilitat de soterrar tota la MAT

El ple de la diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una moció d'urgència on reclamen que s'estudiï la possibilitat de soterrar tot el traçat de la línia de Molt Alta Tensió (MAT).Els diputats de l'equip de govern (ERC i PSC) i els de l'oposició (CiU) consideren que ha quedat "demostrat" que el soterrament és una opció tècnicament viable i que el pas de la MAT de forma aèria per les comarques gironines suposarà un "greu impacte" tant des del punt de vista social com ambiental.

El primer punt de la moció demana que es consideri la interconnexió elèctrica a tot el recorregut entre Sentmenat i Baixàs. Després d'aquest punt, la diputació de Girona demana que s'estudiï la viabilitat de soterrar tota la interconnexió i que, a més, es faci aprofitant les obres de carreteres i ferrocarril previstes en aquest mateix traçat.

El diputat de Medi Ambient, Josep Maria Rufí, afirma que la diputació de Girona farà la "pressió que calgui" per evitar que el pas d'aquesta nova infraestructura fragmenti el territori i no asseguri la connectivitat tant social com paisatgística.

Més contundent ha sigut el líder de l'oposició, Jaume Torramadé, que afirma que el fet que es tingui en compte la possibilitat de soterrar la MAT a França i a l'àrea metropolitana de Barcelona i que, en canvi, no se'n vulgui "ni sentir parlar" a les comarques gironines suposa un "greuge comparatiu".

Els diputats afirmen que ja no es tracta només d'un cost econòmic, sinó que el govern espanyol i la Generalitat han de tenir en compte el cost social i mediambiental que suposa fer passar la MAT per un territori "tan delicat" com són les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Queixes per la tala d’arbres a Ca n’Oriol, que justifiquen per seguretat

RUBÍ

La UdG publica la primera guia en català sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial en la docència

GIRONA

El 69% de dones que tenen fills al Santa Caterina opten per la lactància materna exclusiva

SALT
Josep Valls Cantenys
Regidor a l’oposició. Més per Vilamalla

“Cal treballar per poder garantir l’accés a l’habitatge”

Vilamalla

La millor ruta per al metge rural

Barcelona
SOCIETAT

Mataró tanca unes Santes “més cíviques i amb menys incidents”

Mataró
MOBILITAT

Trànsit vol instaurar un tram de cent quilòmetres de velocitat variable a l’AP-7 entre Maçanet i el Vendrell

BARCELONA
serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

vidreres
meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

barcelona